Šta je novo?

Problem sa novom grafickom

• Začetnik teme Začetnik teme fnt09
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

fnt09

Cenjen
Učlanjen(a)
26.06.2009
Poena
154
Imao sam staru graficku nvidia 8800 koju sam zamenio sa Ati radeonom 6870. U gta 4 mi je fps oko 20-40, a u Crysisu u bilo kojoj menjoj guzvi pada na 20. Cak i u counteru mi fps pada na 40 , dok je na staroj grafickoj bio zakucan na 100. Da li bi sa ovom konfiguracijom trebao da imam bolji fps? Znam da je gta dosta zahtevan , ali ne znam zasto mi sada i u counteru pada fps. Reinstalirao sam windows 2 puta, stavio najnovije drivere za graficku ali nije pomoglo.

Ostatak konfiguracije:
Amd Phenom x3 720be ( sada je x4 na 3ghz. Otkljucao sam ga posle kupovine nove graficke i nikakvu razliku nisam primetio u igrama)

4gb RAM
Napajanje Corsair TX650

Monitor 19''

Koje su ti temperature? Preporucujem ti da vratis procesor kao x3 i kloklujes ga koliko moze.

Veoma moguce da ti sve baguje jer si otkljucao procesor.

Mislim da te gusi proc na 3 Ghz, klokuj 🙂

40c dok ne igram nista, kad sam u gta ide preko 50c. Radio je prime 95 celu noc bez problema, ali probacu da ga opet vratim na x3 pa cu videti. Ne znam da li ima neke veze ali nisam ni jednom radio update biosa, imam f4 verziju na gigabyte ma 790xt - ud4p

Probaj x3 na 3.4Ghz, trebalo bi da prodise kartica.

Stavio 3.4ghz X3, u gta fps je oko 20. Ne znam dal mi je bolje da ga ostavim ovako ili da vratim x4 na 3ghz? Kad je x4 nece preko 3ghz stabilno da radi

Probaj neku normalnu igru pre i posle, GTA je sinonim za neoptimizaciju, nemoj samo metro 2033:d

Poslednja izmena:
Sa ovom grafickom imao sam 200 frejmova sa fps_max 200 komadnom ako se tako bese kuca.
Mozda nisi ocistio drajvere od matore kartice kako treba, ako nemas nesto jako bitno pregazi opet win i vidi sta se desava bar to sa drajverima da budes miran.

Jesi li reinstalirao Windows pošto si GeForce-a zamenio Radeonom ili barem očistio nVidijine drajvere Driver Sweeperom pre instalacije Catalysta?
Kad meni taj isti procesor u većini igara nije gušio 6950, ne bi ni tebi trebalo da guši 6870. E, sad, problem sa mojim 720BE je što je bio C2 revizija, pa nije mogao da se klokuje nešto naročito ni kao X3, ni kao X4, a da naponi ostanu u granici normale.

Jesam , reinstalirao sam windows i to dva puta od kad sam uzeo novu graficku. Evo sad sam probao black ops, fps je 60, cim je neka guzva ili kad je checkpoint onda pada do 30-40, mozda je to normalno. U Skyrimu na najjacim podesavanjima je oko 30-50fps.

Evo ovako imam identican problem tj nije identican ali slican.
Na masini sa 3 GB ( Win XP 32bit ) AMD X2 Black Edition 7750 @ 2.7 GHZ imao sam graficku MSI 9500GT 512GB a kasnije i Gigabyte 9800 GT 1GB na kojima su mi doslovno letele sve igrice.
Crysis 2 je isao i u 1280x1024 do 99 fps sve na max.
Posto sam graficke prodao i uzeo ATI Radeon 6770 1GB u novim igrama nemam nikakvih problema ali mi u starim igricama fps pada a i igre seckaju..
Probao sam i najnovije drajvere probao sam i reinstall i drajvere sa CD-a medjutim u starim igricama sve se gusi nekako nije to to probao sam i WIN XP i WIN732bit.
Da li je moguce da ove kartice directx11 lose saradjuju sa starijim igricama i sa starijim directx-ovima ?

😡:S:😡

Neko mi rece da AMD zna da baguje sa novim grafickama odnosno drajveri ne saradjuju kako treba.
Ovih dana cu da iscupam graficku i probati je na nekom Intelu Dual Coru.
Ako je i to resenje onda ce da bude super

Poslednja izmena:
Mozda da ispitas grafiku na nekoj drugoj konfiguraciji. Generalno dobri drajveri trebalo bi da rese problem ali moguce je da je sama grafika neispravna.

U grafičkim opcijama u igri, proveri šta je uključeno. Ako je sve živo pouključivano na max. (plus recimo max AA) + neoptimizovanost, eto ti mali frame rate. Kombinuj u podešavanjima i sve bi trebalo da bude ok.

U grafičkim opcijama u igri, proveri šta je uključeno. Ako je sve živo pouključivano na max. (plus recimo max AA) + neoptimizovanost, eto ti mali frame rate. Kombinuj u podešavanjima i sve bi trebalo da bude ok.

To sam i ja pomislio ali kaže da mu i u CS pada sa 100 na 40 FPS...A tu baš i nema mnogo podešavanja

Nazad
Vrh Dno