Šta je novo?

Problem sa novim ruterom

• Začetnik teme Začetnik teme Pedza
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Pedza

Cenjen
Učlanjen(a)
21.09.2013
Poena
151
Drug je pozeleo da sem na desktopu ima wi fi internet i na laptopu i mobilnom telefonu pa su mu preporucili wi fi ruter te je kupio isti.
Kupljen je neki Tenda w311rt wi fi ruter pa me je pozvao da ga instaliramo.
Fizicki smo povezali sve kako stoji u uputstvu i sledeci korak je bio da otvorimo brauzer i u polje za adresu ukucamo neku adresu 168.... itd.Kad se to uradi otvara se stranica rutera na kojoj treba da se izabere vrsta veze , ADSL,dialup ili DHCP i kad se to uradi upisuju se user name i password koje on ima kod provajdera i to smo tacno upisali i javlja nam gresku i naravno nema interneta iako dole u desnom uglu uredno pokazuje ona dva monitorcica kao da je sve lepo povezano.
Da kazem da koristi kablovski internet kod Jotela ako je vazno.
Moze li pomoc oko ovoga ?
Gde gresimo , sta nismo uradili

hvala unapred

Poslednja izmena:
Ne treba mu username i pass... Da niste mozda uzeli wifi adsl ruter? Inace, konekcija treba da ide iz kabl modema u wan port, komp na lan port... Ukljucen dhcp i sve ostalo mislim da znate.. Ime (ssid) mreze i wpa2 za zastitu mreze, restart i to je to

Evo sad cu da skoknem do njega da proverim.Sta ako jeste adsl ruter ? ima kablovski internet inace kao sto sam rekao.Kad se na toj stanici namesti opcija ADSL,DIALUP onda trazi username,password kad se namesti DHCP onda ne trazi.

IP WAN porta 192.168.1.2 (različita od modema a u istom opsegu), gataway 192.168.1.1 (adresa modema).
IP za LAN 192.168.0.1 ,
DHCP on opseg 192.168.0.10 do 192.168.0.100
Gataway 192.168.0.1 , DNS 192.168.0.1 i 8.8.8.8

Wi-Fi on , obavezno šifra (imaš na forumu detaljno uputstvo), kanal koji je najmanje opterećen.

Hvala na zelji da pomognete samo meni treba da se objasni malo preciznije jer ne razumem.Stvarno ne znam nista o tome.
Prvo , ako postoji detaljno objasnjenje negde na sajtu molim vas da mi linkujete.

Drugo, lepo je sto mi pisete sve te podatke ali ja ne znam gde treba to da upisujem.

Kad se sve poveze pise da treba da se otvori ova stranica (slika 1)slika1.jpg

Poslednja izmena:
slika3.jpg...tu imam i neka napredna podesavanja , jel tu nesto cackam ili u mojoj konekciji u windowsu .....

Wan settings, dhcp i stavi neki opseg za lan koji sigurno nema modem... Npr 192.168.16.1

Poslednja izmena:
Probao ,
Pod Wan settings ukucao dhcp
stavio tu adresu pod Lan settings,
Nece
Zvacemo nekog sutra da dodje i namesti
Hvala na pomoci u svakom slucaju

E sad probaj da ugasis sve na 2-3 min... Prvo upali modem, pa posle minut ruter

povezao sam ruter tenda n3 sa modemom i racunarom (sve kako i treba), na modemu svijetle sve lampice koje inace trebaju da svijetle ali ali ali nema konekcije, na web kucam 192.168.0.1 i nista se ne desava.
-Prvi put kadda sam povezao ruter, racunar je sam usao na stranicu gdje se upisuju podaci ali sam pogrijesio sifru i izasao sa stranice i poslije nikako da udjem ponovo na tu stranicu gdje se upisuju podaci...PA ME INTERESUJE STA I KAKO SAD,? ako me je neko razumio 😛 🙂

Hvala

Samo da javim ,
Problem resen.Trebalo je restartovati modem i ruter.Sve je ok.Ruter radi.Hvala vam na pomoci drugari.

Nazad
Vrh Dno