Šta je novo?

Problem sa novim komponentama...

tucko019

Slavan
Učlanjen(a)
27.08.2007
Poena
309
Pre pola godine sam uzeo par novih komponenti. I sada imam vecih problema nego sto sam ih imao ranije...

Prvi problem je da mi nije dozvoljavao da instaliram sistem. Kaze da memorija nemoze biti ocitana. Kad bi pomerao memorije po slotovima, nekad i pokrenem instalaciju ali opet dodje do pola i nece dalje. Na kraju sam uspeo da resim problem tako sto sam apdejtovao bios ploce.
Drugi problem cesto mi iskace plav ekran "memory crash dump". To mi se desava iz cista mira ili kad samo muzika ide ili kad radim nesto zahtevnije. Najcesce mi izbacuje kad hocu da apdejtujem Flash Player, dodje instalacija do pola i zakuca mi racunar. Zakucavao mi je na sledecim stvarima: rad u Photoshop, InDesign, EDIUS(samo sam montirao video), gledanje klipova na youtube, slusanje muzike, instalacija Office paketa....

Konfiguracija(konfiguracija moze da se vidi i u mom profilu):
Gigabyte P67A-UD3-B3
Intel i5-2500K 3.3GHz
Mushkin 8GB (2x4gb) 1600Mhz
MSI 3850oc 256MB 256bit
Case Blueberry, napajanje LC Power LC6550 550W

Sta tu moze da prouzrokuje problem? Da li se te komponente podnose jadna sa drugom? Mozda ploca ne podrzava tu memoriji ili grafiku. Ne znam, ja samo mogu da nagadjam...

Drugar kaze da kuciste mozda pravi problem ili memorija, napajanje...

Hvala!

Probaj sa ovim programčićem http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

"Isčitava" minidump fajlove i možda da ukaže na moguće probleme u vidu drajvera ili modula koji su izazvali BSOD.

Probaću da nađem sajt gde možeš da nađeš značenje kodova, kao i moguća rešenja problema.

Kako di opisao problem meni smrdi da se ploca i memorija ne mirisu bas najbolje.
Probaj saml sa jednim modulom od 4Gb i samo njega menjaj kroz slotove.
Najbolje bi bilo ako mozes negde da pozajmis neki RAM drugog proizvodjaxa pa da vidis da lo ce se isto desavati i sa tim drugim RAM-om a ako se desava onda mi je sledeci sumnjicac maticna ploca.

Baš tako meni se slično dešavalo i bila je upitanju nekompatibilnost ploče i memorije iako mi je memorija bila potpuno ispravna. Zamenio memoriju i problemi nestali. Zato ne vredi da je testiraš memtestom već da ubaciš neku drugu kingstona recimo i odmah ćeš videti......

Probao sam razne mem testove, ali svaki je nasao neki problem... Jedino mi preostaje da potrazim druge dve memorije i da probam.
Ali evo 10 dana komp mi je bio raskacen od svega i kad sam se vratio sa odmora ponovo prikljucio sve, sad mi ne pravi uopste problem nigde.

@Juntra, neznam gde se nalaze ti fajlovi blue screen-a, nekada sam i znao...

hvala na pomoci...

Možda komponente nisi bili "legle" kako treba. To se i meni dešavalo, izvadim, pa vratim komponente (uglavnom grafička i memorija) i voila - sve radi bez greške.

Dosli smo do zakljucka da je napajanje malo progorelo i da nije u funkciji. Daje on tacne napone kad se izmeri ali dva kondenzatora su se osusila skorz, ne znam ni sam kako je radilo. Stavio drugo napajanje i opet krenuli na testiranje. Memorija, graficka i proceosr sve radi kako treba, ali na neku banalnu stvar zapuca. npr mozila stalno puca, to se najcesce desavalo. Menjali smo i memorije i grafiku ali opet je sve radi dan, dva i treci dan javi plavi ekran. Na kraju smo poslali plocu na servis. Videcu sta ce da jave, proslo je tek nedelju dana.

Firefox je imao probleme sa nekim Radeon HD video kartama. Tek sad na 19.01 su to priznali i sada kao popravili to, eno taj problem je prvi na listi popravljenih bagova. I meni je ponekad zabadao sa mojom 3850 ali sam mislio da je zbog bagovitog Flasha, mada mnogo manje na 8mici nego na 7mici. To se najćešće dogadjalo pri brzom skrolovanju dok učitava update na nekoj stranici. Onaj problem sa napajanjem i kondenzatorima je verovatno bio zbog "prljave " struje koju je davao a oni veliki kondenzatori u njemu su i za to.
To je samo jedan od softverskih problema koji mogu da se jave pa pre nego što se optuži hardware treba proveriti da nije nešto sa softverom, drajeverima itd.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno