Šta je novo?

Problem sa NOD32

C-H-O-T-Y

Slavan
Učlanjen(a)
15.11.2005
Poena
319
Naime,na kompu imam instaliran NOD32 koji su mi stavili u firmi u kojoj sam kupio komp.E sad,moj komp ne ide na net,ali sam ja ipak imam AV,cisto iz preventive,jer sam vec imao iskustvo da mi je 30-ak spyware-a doslo na komp preko cd-a.

Kao sto rekoh,nemam kuci net,ali imam na poslu,tako da sam tamo hteo da skinem najnovije definicije i manuelno ih ubacim u moj NOD32.Ali ne znam kako to uraditi...

Znaci,gde skinuti NOD32 AV defininicije i kako ih manuelno ubaciti u pomenuti AV?

Hvala puno.

Neka me neko ispravi ako grešim, mislim da treba da instaliraš posebnu verziju NOD32 koja ima opciju MIRROR, zatim u okviru nje namestiš da NOD32 prilikom apdejta snima kopiju najnovijih definicija u određenom folderu koji posle možeš da šeruješ kroz mrežu, ili u tvom slučaju snimiš na flash i preneseš kod sebe kući.

Naravno, kod kuće namestiš da ti tvoj NOD32 skida definicije npr. direktno sa flasha, a ne sa Interneta...

To može na 2 načina, postoji program koji konvertuje update folder obične verzije NOD-a da može da se koristi sa drugim NOD-om (mislim da nešto uradi sa upd.ver fajlom, nešto bazično). Druga varijanta je Administrator verzija NOD32, koja pravi Mirror folder, a njega možeš da deliš gde hoćeš i kako hoćeš po Standard NOD32 klijentima.

Treća varijanta je da nađeš nelegalan mirror i sa njega vučeš update. Detalje ću da preskočim, nije u duhu foruma. U svakom slučaju, NOD32 je odličan piece of software i vredi svakog evra.

A jel se nod placa godisnje ili jednom platis i imas dozivotno???

Godisnje

To može na 2 načina, postoji program koji konvertuje update folder obične verzije NOD-a da može da se koristi sa drugim NOD-om (mislim da nešto uradi sa upd.ver fajlom, nešto bazično). Druga varijanta je Administrator verzija NOD32, koja pravi Mirror folder, a njega možeš da deliš gde hoćeš i kako hoćeš po Standard NOD32 klijentima.

Treća varijanta je da nađeš nelegalan mirror i sa njega vučeš update. Detalje ću da preskočim, nije u duhu foruma. U svakom slučaju, NOD32 je odličan piece of software i vredi svakog evra.

Postoji i četvrta varijanta, sadržaj foldera C:\Program Files\ESET\updfiles treba snimiti na CDRW i to tako što se u root-u CD-a napravi folder pod imenom "nod_upd" i u njega prebace svi fajlovi iz gorepomenutog foldera. Nakon toga se iz liste update servera bira update sa CD-a.

Nisam bas dobro razumeo ovu raspravu, ali zar za to ne sluzi:
"NOD32 Update Generator" ???

NOD32 update generator atm. is a tool collecting NOD32 update files in a destination folder picked by a user and generating update.ver file, which contains files' descriptions, so that later you can update the antivirus on another computer or after reinstallation of the system/antivirus.
In brief, this is an alternative for a "Mirror" function of the NOD32 admin version.

Koristio sam puno puta ovaj "programcic" kod ljudi kjoji nemaju net a boje se virusa...jel...
Da li je legalan ili ne, ne znam, zato izvinjenje moderima ako nije😉

Generator treba da modifikuje postojeće baze, koje je svukao Standard NOD32, kako bi mogao da ih upotrebi drugi Standard NOD32 - iz razloga što je nemoguće samo iskopirati u folder i ponuditi drugoj verziji NOD32 da se ažurira.

Zbog toga varijanta iz posta iznad ne može da funkcioniše. Ispravne definicije za tu svrhu po difoltu odrađuje Administrator verzija.

Pazi,da li moguce ovo uraditi:

Instaliram istu verziju NOD32 kod druga koji ima net.Onda on poskida sve updateove za doticni AV.Onda ja uzmem i prekopiram sadrzaj foldera C:\Program Files\ESET\updfiles na moj flash disk.Onda donesem flash kod mene kuci,i namestim da se NOD32 updatuje sa flasha i to je to...

Da li bi to tako moglo?

U svakom slucaju ako nista ne uspem: Mogu li da iskljucim neku opciju,pa da me ne smara svaki put kad upalim komp porukom da "update nije izvrsen i da je potrebno skinuti nove definicije".

Ae hvala!

ima li neko makar resenje na drugo pitanje

Instaliraš NOD32 kod nekog ko ima pristup Net-u, odradiš Update, iskopiraš iz foldera C:\Program Files\ESET folder "updfiles" i fajlove sa ekstenzijama: .ovl, .lic, .000-.006 i to je to.

I kopiram na moj komp,u folder C:\Program Files\ESET?

Da.

Uspelo je.Problem resen...

Hvala puno.

Nema na čemu.
I drugi put.

Da li se negde sa neta mogu skinuti takvi fajlovi? Hteo bi da svoj NOD32 updatujem makar jednom nedeljno...

nije bas pametno da kopira samo /updfiles....
zbog toga sto se menjaju (updateuju) i fajlovi iz izvornog foldera.... lakse ti je da kopiras ceo eset, i u safemodu (dosu) prelepis preko starog noda....
meni je tako uvek radilo, s tim da ponekad ne zna kada mu je bio poslednji update.... ali ne prijvljuje out-of-date...

Imam i ja jedan pronlem sa Nod32:mogao sam sasvim narmalno da ga apdejtujem 15 dana,a onda 16 mi je trazio username i password.Please help:wall:

Prilozi

Poslednja izmena:
Nisam bas dobro razumeo ovu raspravu, ali zar za to ne sluzi:
"NOD32 Update Generator" ???

NOD32 update generator atm. is a tool collecting NOD32 update files in a destination folder picked by a user and generating update.ver file, which contains files' descriptions, so that later you can update the antivirus on another computer or after reinstallation of the system/antivirus.
In brief, this is an alternative for a "Mirror" function of the NOD32 admin version.

Koristio sam puno puta ovaj "programcic" kod ljudi kjoji nemaju net a boje se virusa...jel...
Da li je legalan ili ne, ne znam, zato izvinjenje moderima ako nije😉

OK skino sam programce NOD32 Update Generator i napravio mi je fajlove za update ... ali kako sada na drugom kompu da setujem update ? ... tj odakle da mu kazem da se updejtuje ?? Jel treba da u Update setup-u izaberem opciju tipa F:\nod_upd\ ??, a prethodno one kreirane fajlove da snimim na neki removeable medij direktno na root u folder "nod_upd" ??

A Posto imam Admistrator verziju Noda ... uspeo sam te iste (ustvari veoma slicne ) fajlove da kreiram i sa MIRROR opcijom ... ali opet ostaje gornje pitanje ... Any HELP ??

I Mirror Advanced settingu ima opcija da kreira fajlove za CD ili FDD ... i kada to uradi NOD napravi "nod_upd" folder tako da su stvari sada jasne ... HVALA u svakom slucaju

Pa da li se negde mogu naci definicije za update NOD32?

Dje istekao ,ostalo mi jos 10 trial dana
Da li se ovo samo meni desava:hair:

Problem uspesno resen:banana: 😛arty:

Poslednja izmena od urednika:
odgovor na moje pitanje?

odgovor na moje pitanje?

... gde skinuti AV definicie na netu za NOD??
odgovor: NIGDE

samo mozes pomocu Nod Udate Generatora koji bi instalirao na nekoj masini koja ima izlaz na net i naravno ima NOD, da kreiras prenosive UPDEJTOVE koje onda mozes da koristis kod kuce za update tvoga NOD-a

Comprende

znaci nista...

a koji malo bolji AV ima mogucnost koju ja zelim...

Nazad
Vrh Dno