Šta je novo?

Problem sa netom(DNS cache)

The pocetnik

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2000
Poena
649
Naime danas sam uninstalirao comodo AV pod winxp64bit i posle toga net je jednostavno mrtav tj. konektujem se normalno, u statusu se vidi da sam dobio IP adresu, ali ne otvara se nijedna stranica, dok windows moze normalno da komunicira sa svojim serverom da vidi da li ima update i da vrsi sinhronizaciju vremena kao i aktivaciju, dok sve ostalo ne radi.

Znaci ne radi ni win update preko IE-a, ali ako ostavim automatic updates na on i podesim da me upozori ako ima update-a on prepozna da ga ima(update) i skine ga i instalira bez problema.

Pokusao sam da odradim repair konekcije i rekao mi je da je problem pri ciscenju DNS cache-a.Probao sam ipconfig /renew i ipconfig /flushdns(ovde kaze da nije povezan sa DHCP serverom, ali to je nemoguce jer je od njega i dobio validnu IP adresu) i nece.Takodje vidim da je pronasao i dobro i DNS server u properties-u konekcije, ali dzaba i dalje ne otvara nijednu stranu.

Probao sam sa reinstalacijom windowsovih komponenti koji imaju veze sa mrezom nadajuci se da ako je nesto bilo osteceno da kada odradim reinstalaciju da ce se popraviti kada ono nista.

Znaci pitanje je kako da povratim konekciju ili kako da odradim brisanje DNS cache-a posto vidim da je najverovatnije u njemu problem(potrazio sam na celoj particiji gde je win fajl *dns*.* ali nista od toga sto je pronadjeno ne lici na log/cache i hosts fajl deluje normalno).Naravno iskljucio sam i firewall ali nije do toga...Sta da cinim da bi povratio konekciju u radno stanje?

Resio sam problem tako sto sam ponovo instalirao comodo AV i tada mi je ashampoo firewall rekao da se scvhost promenio i da mozda NET nece raditi, ali je net proradio bas kako treba.Onda sam u podesavanjima AV-a iskljucio real time monitoring i sve sto ima veze sa skeniranjem isl gledao da ili iskljucim ili da odaberem opciju da najmanje utice na sistem i posle sam uninstalirao comodo AV i sada net radi.

Znaci ne znam u cemu je tacno bio problem(koje podesavanje comodo AV-a), ali problem je resen.

p.s.Zabvoravio sam da kazem u prethodnom postu da sam gledao i po servisima i da nista cudno nije bilo ukljuceno niti da su bili iskljuceni servisi za dhcp i dns isl...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno