Šta je novo?

Problem sa Neo4 Platinum

• Začetnik teme Začetnik teme Rax13
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Rax13

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2005
Poena
319
Imam jedan veoma cudan problem. Kad overklokujem iz biosa ne mogu da podignem HTT preko 225, a iz windowsa moze da radi i preko 270 bez podizanja napona cipseta. Problem se javlja na svim verzijama biosa. Ploca je MSI K8N Neo4 Platinum, procesor: 3200+ winchester, memorija: 512MB Kingmax hardcore. Zahvalan sam na svakoj pomoci.

Zbog Winchestera 99%. Isti problem sam imao, doduse na SLI Platinum, ali mislim da nema mnogo razlike... Naime, Winchester jezgro nece da se klokuje iz BIOS-a na tim plocama, obicno preko 219 FSB-a, postoji milion threadova na svim IT forumima o tome, ali problem nije resen ja mislim. Jedino resenje ti je da uzmes Venice procesor, onda ce da ti radi sve kako treba...

Da Vule je u pravu taj problem i ja imam i izgleda nikada nece i biti resen, ja podesim u bios-u HTT na x3 i divider za memoriju a u startup-u clockgen koji automatski podigne FSB
nije bas najsrecnije resenje ali ili to ili zamena ploche ili procesora

Isti slučaj je i kod mene, samo što je moja ploča NEO 4 F a procesor win 3000+. u biosu maksimalmo mogu da ga dignem na 225 fsb, a u sistool ide i preko 250 i radi stabilno. Memorija mi je 4x256 Kingstone hardcore. :crash:

Izgleda da je jedino resenje clockgen u startup-u. Ja sam kod mene u biosu stavio HTT na 4x i povisio napone, a clockgen mi podesi FSB na 250. Hvala na pomoci. :wave:

Naleteo sam na jedan SAJT na kojem ima bios (1.6 beta) koji navodno ispravlja 219 bug. Nisam probao, malo sam sumnjicav... Jel probao neko?

Ja sam onomad isprobao sigurno 15-tak varijanti... Sve sto je moglo i nije moglo da se nadje... Nista...

Pokusaj, mada bolje prodaj CPU i kupi Venice ili menjaj plocu 🙂 ako ti vec toliko znaci taj klok...

Ispravljen je bug ali samo kod Venice procesora, za Winchester CBBID nema leka, imas na http://www.msi-forum.de/ modovane bios-e sa 183 i 150 deliocima a i dosta su noviji od ovih sa linka koji je Gedza stavio. Ja trenutno imam ovaj XMOD 1.C5 verziju

Poslao sam mail MSI-u i opisao im prirodu problema, a oni su mi odgovorili ovako:

Dear sir,

Thanks for your information!
We have not received use reflection about this issue before. Would you please first try to flash BIOS to the latest version 1.CA? ftp/BIOS folder/ W7125NMS.1CA.
If the issue persists, would you please inform us the detail configuration of your system, such as CPU OPN code, memory, HDD, OS, etc? We will do a further test for you.

Thanks again for your cooperation.

Best regards,

Jel probao neko ovaj bios???

Nazad
Vrh Dno