Šta je novo?

Problem sa NEC 3540A

Jaka Faca

Čuven
Učlanjen(a)
12.02.2001
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Naime,dotichni rezac je mesec dana radio bez greske,a sad vise ne prepoznaje(niti ih cita,niti po njima pise) "obicne" diskove,dok DVD cita i reze k'o lud.Ne znam u cemu je problem,pa ako ko zna neka to lepo i kaze :)
Imam garanciju jos 11 meseci,tako da mi nije problem da ga posaljem na servis,ali me brine da se slicna stvar ne ponovi u kobnom "trinaestom mesecu" :)

3540a doduse ima problema sa citanjem ostecenih ili jadnih no name discova. Ali zato jede DVD-ove. Zato je kupljen. CD-ove trpam u starog LG-ja koji me nijednom nije izdao. Koje to "obicne" discove koristis?

Mislim na CD-ove.Bilo koji CD da ubacim,ne prepoznaje ga.Cak i neke koje je sam narezao pre par dana.Proizvodac je nebitan,dakle ni Verbatim,TDK,niti bilo koji drugi.U Neru mi prijavljuje da ubacim disk,iako je prazan CD ubacen.Sto se tice DVD ova sve je normalno,kao i prvog dana.....

U 80% sluchajeva, kad su Nec-ovi DVD uredjaji bili neispravni, a posedovali su upravo tvoj opisani kvar.
Shta vishe masa ljudi se na pochetku i ne odluchuje na ubacivanje cd medija, kako bi testirali i tu komponentu rada na DVD snimachu.
Pravac na reklamaciju.

Cekaj po ovome sto ste ovde napisali nec nema problema sa citanjem dvd-a uopste (posto je citanje u globalu navodjeno kao najveca mana tog uredjaja) vec samo sa cd-ovima?

Ne nego znachi da se procentualno u svim Nec-ovim kvarovima pojavljuje upravo taj tip otkaza, a taj kvar je i najcheshci kvar kod neotpakovanih uredjaja (3520, 3540).

Poslednja izmena:
Isti problem sa Pioneer 108. Cita i reze dvd a cd ni da cuje.Vratio i dobio drugi.

Nazad
Vrh Dno