Šta je novo?

Problem sa NCP memorijom od 2GB

vulevusr

Slavan
Učlanjen(a)
17.05.2007
Poena
301
Postovani, Posedujem Intel 2.4 GHz i plocu GIGABYTE GA-8PE667. Kada sam kupio racunar imao je Kingston RAM 512 MB na 333 MHz.
Od nedavno sam kupio NCP RAM od 2GB (dva modula od 1GB na 400 MHz) Napominjem da sam modul od 512 MB izvadio. Od tada desava mi se restartovanje racunara: prilikom butovanja sistema, tokom rada u XP-u...itd. Moze da prodje i po desetak dana a da se ne restartuje tj. da radi normalno. Nema pravila.Zasto se ovo desava?Da li zato sto je ploca starija tj. nekompatibilnost? Kako da resim ovaj nezgodan problem?

PLEASE HELP !!!

Hvala unapred

replay: [email protected]

Pusti Gold Memory i/ili Memtest da izvrte po par sati pa ako ti prijave gresku znaci da je memorija neispravna. Probaj svaki modul ponaosob a zatim i zajedno. Ako ovi programi ne pokazu neku gresku onda problem trazi u necem drugom.

Uzmi lepo ta 2 NCP modula trk nazad u prodavnicu de si kupio i lepo ih zameni ako mozes za neka druga dva modula!To sto se tebi desava ne mora da znaci da je i jedan modul neispravan recimo savrseno ce raditi na nekoj 2 ploci ali bash sa gigabyte nece.To je problem kod memorija, pogotovo kod tih manje renomiranijih proizvodjaca!Probaj svakako da izvadis 1 modul i da testiras!Pusti neki benchmark program nema sanse da prodje 3 puta ako je nesto neispravno!I ako se pokaze da je 1 modul neispravan reklamiraj ga!
Poz

Pusti Gold Memory i/ili Memtest da izvrte po par sati pa ako ti prijave gresku znaci da je memorija neispravna. Probaj svaki modul ponaosob a zatim i zajedno. Ako ovi programi ne pokazu neku gresku onda problem trazi u necem drugom.

Ovo treba da uradis, s`tim sto ako svaki modul prolazi test pojedinacno a pucaju u paru, probaj da izdzongliras memorije i ponovo pustis test.

Poslednja izmena:
A koje napajanje imas i kakva ti je konfiguracija?? Meni se desavala slicna stvar, Komp je u pocetku radio ok, pa je poceo (nakon par meseci) nasumicno da se restartuje. To je trajalo dok nisam zamenio napajanje. Probaj i sa drugim napajanjem u svakom slucaju.

Jos mi je jedna stav pala na pamet a to je prasina. Razduvaj malo racunar.

Ncp 2gb

Postovani, Posedujem Intel 2.4 GHz i plocu GIGABYTE GA-8PE667. Kada sam kupio racunar imao je Kingston RAM 512 MB na 333 MHz.
Od nedavno sam kupio NCP RAM od 2GB (dva modula od 1GB na 400 MHz) Napominjem da sam modul od 512 MB izvadio. Od tada desava mi se restartovanje racunara: prilikom butovanja sistema, tokom rada u XP-u...itd. Moze da prodje i po desetak dana a da se ne restartuje tj. da radi normalno. Nema pravila.Zasto se ovo desava?Da li zato sto je ploca starija tj. nekompatibilnost? Kako da resim ovaj nezgodan problem?

PLEASE HELP !!!

Hvala unapred

replay: [email protected]

Problem sa tvojom memorijom nije starija ploča, niti 400MHz DDR, već izvedba matične ploče. Ti verovatno imaš GA-8PE667, Intel 845PE, (postoje još i Pro, Ultra i Ultra2) ali to i nije bitno za ovu priču. Bitno je to da ova ploča u sve četiri izvedbe ima 3(tri)! memorijska slota, a podržava do 2GB memorije max.!??:trust: E, pa sad je bitno kakvi su memorijiski moduli u pitanju (DS ili SS), znači da li su dvostrani ili jednostrani. Pošto su u pitanju moduli od 1GB najverovatnije su dvostrani i tu je sad problem:wall: Da bi dobio stabilan rad, moraš da imaš jednu od sledećih kombinacija:
DS moduli: 2x512MB - popunjeni slot 1 i 2 ili slot 1 i 3.
SS moduli: 3x512MB
2GB: slot1 - 1GB DS, slot2 512MB SS, slot3 512MB SS.
Znači 2x1GB DS nikako ne ide u tvoju ploču i tu je problem. Inače, nemoj da se ljutiš ali u IT svetu postoji jedna skraćenica: RTFM (Read The Fucking Manual). Znači najpre pročitaj uputstvo.
P.S. Predlažem i da apdejtuješ BIOS. Haug!:crash:

Nazad
Vrh Dno