Šta je novo?

Problem sa NBA 2003

• Začetnik teme Začetnik teme bansek
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobra vest je da neces umreti od toga, losa vest je da ces umreti sa tim 🙂.

Problem je u integirsanom zvucnom sistemu (predpostavljam da imas AC97), problem se moze delomicno resiti instaliranjem PCI Latency patch-a za VIA Chipset (samo ukucaj u Google - PCI Latency) i pogledaj dali ti je u biosu ukljucen PCI Delay Transaction. Za ocekivati je da ti malo poboljsa igrivost ali ce ti i dalje seckati. Ja sam bio poludio kad sam je instalirao, samo sto sam kupio XP 1700+ i GF4 Ti4200 i pomislio kako sam sad miran pokrenem NBA i imam sta da vidim FX. Jedino pravo resenje je da uzmes neku zvucnu kartu (i ona najjeftijija ce pomoci), ja kad sam prebacio svoju staru Live!Value igra je jednostavno poletela.

Nisam bas siguran da je u pitanju zvucna kartica. Kada sam instalirao
NBA uzasno mi je seckala na 640*480 sa svim setinzima na minimumu.
Cak mi se ucinilo da, sto vise u drajveru smanujem kvalitet slike, igra
losije radi, kao da provali da je slika losa pa to pokusava da softverski
nadoknadi ?!?
Malo sam eksperimentisao i posle reinstalacije VIA 4in1 (4.43), Catalista
(ne ova verzija od pre par dana vec prethodna, mislim da je 2.4) , i
sto je najbitnije Radeon tweakera 3.6(driver defaults-optimized) mi se mnogo bolje ponasa (800*600, sve na maksimumu osim animacije publike i refleksija na podu).

Ah, da, u pitanju je Win 98, Duron na 750, ATI 7000 i chaintech 7aja2
(integrisana zvucna), AGP je x4, sto bi trebalo da znaci da bi na vasim
masinama trebala da leti.

Isti problem.
AthlonXP 1700+
ASUS A7V333 (sa integrisanom ZK)
GF2 GTS

Probao sam i sa Live! 5.1 i sa integrisanom.
Probao sam sve moguce kombinacije detonatora i 4in1 drajvera...

I?

Da li je iko ukapirao u cemu je problem?

meni je recheno da na Win98 sve loshije radi nego na WinXP

Venom je napisao(la):
meni je recheno da na Win98 sve loshije radi nego na WinXP

Ja imam uporedo Win98 i WinXP, i Win98 koristim samo za igre, a sve ostalo radim u XP-u. Imam 256MB RAM-a, a chuo sam da ono shto pod 98icom trazi npr. 256RAM-a, pod XP-om treba 512 i tako uvek duplo kad su igre u pitanju. Kod mene sve radi bolje pod 98icom, tako da mi to nije bash logichno. Mozda i nije bitno kad imash zver od mashine, ali ovako...(ja imam krsh na 733MHz - Intel, naravno😀)

poz' :wave;

Ma nece pa nece... Disk koji sam uzeo od drugara je isti kao i moj sa key generatorom (valjda je taj i jedini). Sad me vashi postovi podsetise na jednu cinjenicu, a to je da masine na kojima NBA secka imaju WIN 98 i Win Me, a slabija masina na kojoj ne secka ima Win XP. hmmm... Mozda je do Winowsa? NBA 2003 na pocetku trazi Int.Explorer 6.0... Mozda ima neku dzvrchku zbog koje zeza na starijim Windowsima.

Ja imam stari racunar i Win 98, i ne secka mi (tj. malo secka kad
preteram sa nivoom detalja), tako da mislim da nije to u pitanju.
Koji DirectX koristite ? (ja imam 8.1b). Takodje, relativno skoro je
izasao drajver za zvuk za VIA ploce, koji navodno smanjuje zauzece
procesora. Da nije to u pitanju?

Fajl se zove "ComboAudio_verzija" (npr ComboAudio_a1u320b).
Pominjan je na sajtu svojevremeno.

Sa XP1600+@1800 , Epox8k3a+(KT333) i gf3ti200 radi u 1280*1024 sa max. setting bez ikakog seckanja naravno na integrisanoj zvucnoj.Mislim da ti nije do toga vec je nesto lose instalirano(drajveri , software ili sl.)
Pozdrav
P.S.
Imam 256mb ram-a

NBA se definitivno cudno ponasa. Instaliran na 10 racunara u igraonici (1.1Mhz AMD Duron,256 DDR,GeForce 4 MX 440) na svima je seckao do neigrivosti a cesto i blokirao. Posle 5-6 dana na 2 racunara je iz cista mira poceo da radi perfektno. Na mom racunaru i dalje secka 🙁
LUDILOOOOOO

Evo, posle desetak dana opet probam NBA kod mene (nisam ga bio deinstalirao) i ima sta da vidim - radi !!! Stavim sve na maximum i radi........
STRASNO!
Pre toga sam ga 50 puta startovao i nije hteo, uvek seckao ko blesav i sad odjednom nichim izazvano radi....
Sta mu je bilo nemam pojma!

bansek je napisao(la):
Evo, posle desetak dana opet probam NBA kod mene (nisam ga bio deinstalirao) i ima sta da vidim - radi !!! Stavim sve na maximum i radi........
STRASNO!
Pre toga sam ga 50 puta startovao i nije hteo, uvek seckao ko blesav i sad odjednom nichim izazvano radi....
Sta mu je bilo nemam pojma!

Pa, Nova godina je😀 (D) 🙂

Nazad
Vrh Dno