Šta je novo?

Problem sa napajanjem

Učlanjen(a)
04.02.2007
Poena
935
Od sinoć imam problem da kompjuter neće da se uključi i mislim da je problem u napajaju pošto kada pritisnem dugme ventilator na napajaju neće ni da se zavrti dok ostali probaju stidljivo da se zavrte na delić sekunde samo kad kompjuter isključim iz struje pa ga ponovo uključim inače ovako neće ni oni.

Kompjuter sam ostavio popodne nešto da skida i kada sam uveče došao do njega on je bio ugašen o više nije davao znake života.

Napajanje je LC 600H kupljeno pre jedno tri godine uz komp a na njega su bili prikačeni grafička Powercolor R9270, 2 HDD 3,5" (500 GB i 1 TB), 1 HDD 2,5" (500 GB na 7200 rpm), 1 SSD, procesor i5 3570k sa LC-120 kulerom, 2 dodatna venta...

Jel ovo bilo previše za ovo napajanje, kako da kao laik proverim da li je samo ono u pitanju i ako jeste, koje bi mi napajanje od jedno 5-6000 dinara preporučili za kupovinu (novo) a da može da potera ovu moju mašinu iznad pošto ne planiram više nikakvu nadogradnju.

Btw. čisto pitanje - zbog čega su modularna napajanja bolja i kakvo je napajanje LC 6650?

Modularno napajanje ima manje kablova, nemoj da gledaš taj LC POWER, koliko sam ja nešto čitao ta lc Power često crkavaju, gledaj neko Antec, seasonic, cooler master, itd...

Бучно у односу на твоје ;)

Ovo Ridemax Vampire nije loše koliko sam čitao, a to tt napajanje po meni nije neko napajanje, to je najlošije napajanje od proizvođača tt pa ti vidi...
Pogledaj Ridemax, Seasonic, Cooler master i imaš još brdo solidnih napajanja koja su kvalitetnija od tog tt smart a vrlo malo skuplja(500-1500 din)
To je moje mišljenje.

Meni je trenutno kao emergency case i to TT cenom van domašaja a o tom Raidmax i da ne pričam, tim pre što mi ne treba neko tako snažno (i toliko skupo) napajanje s obzirom da ne planiram nadogradnju... Ali za to TT ili neko kvalitetnije a otprilike te cene još možda i mogu da se nategnem...

Pogledaj ovo www.emmi.rs/napajanja-i-dodatni-ventilatori-napajanje-500w-raidmax-cobra-rx-500af-b.11.html?productId=45036

Ne znam šta da radim - sa jedne strane mi se uklapa ovo Tt 630, a sa druge strane mi je zanimljivo ovo Raidmax, mada nešto nisam baš upućen kakvi su njihovi proizvodi...

Tu sam takođe video i Antec VPF 550 odnosno Antec TP 650 o kojima takođe ne znam puno (mislim konkretno na napajanja) i koja mi se na prvi pogled čine OK, ali koja nisu modularna...

Na kraju video sam i ona CM 500/600 B2 series napajanja koja nisu skupa (doduše ni modularna) ali piše da su nova tako da su mi i ona potpuna nepoznanica...

Ако ти не смета што нису модуларна, ова два антека су свакако најквалитетнија. Ако мора модуларно, онда ТТ. Раидмакс су овде најлошији избор.

U suštini mi preterano ne smeta, mada lepo je nemati toliko kablova u kućištu koji ničemu ne služe...

Ima li još neko dobro modularno do max 8.000 dinara koje bi preporučili?

Našao sam Super Flower Golden Green 450w koje mi deluje zanimljivo. Napajanje je 80+ gold a na 12V piše da daje 37A, e sad interesuje me da nije slabo za moju trenutnu konfiguraciju, odnosno ako nije koliko bi imalo rezerve.

Našao sam Super Flower Golden Green 450w koje mi deluje zanimljivo. Napajanje je 80+ gold a na 12V piše da daje 37A, e sad interesuje me da nije slabo za moju trenutnu konfiguraciju, odnosno ako nije koliko bi imalo rezerve.

Nije slabo, R9 270 i taj i5 pod overclokom ne trose ni 300W.

+1 za Antec, na TP-550C/650C ide pet godina garancije, ej! :D

Poslednja izmena:
Mislim da i taj super flower ima 5 godina garancije, ali ne u svim prodavnicama. Negde je 2, negde 3 a negde 5.

Jedina "mana" tog napajanja su tajvanski kondenzatori, ali dobijas 5 godina garancije za 80+ gold iskoriscenost tako da...

Nazad
Vrh Dno