Šta je novo?

problem sa napajanjem flopija

Učlanjen(a)
14.04.2010
Poena
170
Danas mi je stigla jedna delimicna A500, quickshot 1, nekoliko ispravnih igara, najvaznije od svega flopi iz te a500 je ispravan.
Kada stavim taj flopi na moju a600 nista se ne desava, nedobija napon iako je sve po ps-u, kada ga prebacim u jos jednu a500 koju imam radi kao doxa, probao vise disketa i sve radi, u cemu moze biti problem sa a600, kako je moglo doci do toga da napajanje za flopi otkaze?? vodovi?? pinovi su ok, nisu polomljeni, iskrivljeni itd...:trust:

Mozes da probas direktno iz napajanja da dovedes struju na disk jedinicu radi probe pa ako tada radi verovatno da onda imas problem s plocom. Moguce je i da taj drajv iz a500 vuce vise struje od onog za a600 pa da i zato nece, jer iz nekog razloga ne prolazi dovoljno ampera kroz vodove na ploci pa dolazi do pada napona na konektoru. Imas neki unimer da sve to proveris?

Uzmi unimer i vidi da li ima napona na diodama D575 i D576 pa javi pa cemo da vidimo dalje. Voltaza bi trebala biti 12V.

evo ovako, na +12v ja imam 10.7 na +5v 4.86v, sto ste tih dioda tice pokazuje mi neke nebuloze 1,6v 0,5. pa onda polude i na konektoru, +5 je i dalje oko 4,8-4,9 ali na +12 neke negativne -0,86 i slicno?????

Probaj ti direktno da dovedes napajanje na flopy pa tako probaj dali radi.Ako tako radi onda ides dalje u trazenju problema po ploci.

Ono sto ti ja mogu poslati je sema pa sad u zavisnosti koliko poznajes to sve mozes lako rjesiti problem. Ako zelis posalji mi na pp mail.

Vrh Dno