Šta je novo?

Problem sa MX-400

Obilni

Čuven
Učlanjen(a)
12.01.2001
Poena
604
Dakle, imam stari BX, cel633, 256MB RAM-a, i pomenuti MX-400 sa 32MB, 4ns, Gainward, VIVO, Creative Live! Value (ne 5.1)

Imam problem kod D3D igara. Naime, kartu sam odavno nabavio i uglavnom koristio njene TV In/Out mogucnosti, DivX, klasican desktop rad i sl. To sve sljaka super stabilno i bez problema. Takodje, OpenGL igre rade OK.
Problem je kod D3D-a. Probao sam neke demoe igara koje koriste DX8.0a i one se u nekom trenutku zamrznu (ne sve, samo neke). Zvuk i dalje radi, ali se ekran zamrze. Pomaze samo reset. Ista stvar je i pod Win98 i Win2K.
Cak mi je i 3DMark zamrzavao masinu prilikom bencha kod Pyne game testa (samo kod High details) Kada iskljucim Hardw. T&L, onda prolazi bez problema (ali cemu onda MX?).
Onda sam probao verziju detonatora koje sam dobio uz karticu (do tada sam vozio ove sa Pecinog sajta)... tada mi je 3DMark prolazio Bench Pyne-a, ali igre su se i dalje zakucavale...

Zna li neko u cemu je problem? Karticu nisam OC, cak sam jednom u trenutku ocaja skinuo sve freq. za pola (radila je na 100/88) i opet se zamrzla. Da li problem moze biti prouzrokovan nekim ranijim OC (nisam prvi vlasnik, iako je kartica jos u garanciji)?

Ajd' pomozite

Vec si je pokvario ?!? :D

Elem, kumich, ja sam nesto slicno imao sa Elsinim MX-om; mada ne toliko problema sa zamrzavanjem. Zamrzavao mi se jedino (pazi sad) kada bih poterao 3D Mark. Takodje karta nije bila o/c-ovana, jer nisam neki igracki freak. Meni je vise smetalo to sto je tu i tamo karta zabrljala paletu. Menjao i menjao detonatore, ali nije se nista popravilo. Onda sam primetio da neki fajlovi drajvera (dllovi) kroz sve to ostaju isti, pa sam uzeo lepo deinstairao drajvere iz Control Panela i rucno obrisao svaki trag tih univerzalnih detonatora (dobro, mozda mi je ostao koji key u regu). Skinuo Elsin drajver i sve je proradilo iz prve. Od tada sam apdejtovao samo one koje su oni objavili. Dakle, probaj da ocistis i onda suni cistog Gainwarda. Pa sad, ako ne proradi ... izvini kume :D

(update DirectXa na 8.1 makar radi reda ?)

Nazad
Vrh Dno