Šta je novo?

Problem sa MSI fm2-a55m-e33 i AMD FM2 5300

yooyo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
730
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ploca i procesor sa 2GB Kingston ddr3 1600 memorije radi bez problema. Medjutim kada se u drugi slot ubaci jos jedan identican RAM modul, desavaju se cudne stvari:
- BIOS detektuje samo 2GB
- Win7x64 detektuje smo 2GB
- CPU-Z detektuje oba modula iako prijavljuje da postoji samo 2 GB sistemske
- Click Bios detektuje oba modula (4GB)
- Ploca nece da se probudi ako se RAM modul ubaci samo u drugi slot.
- Ploca radi sa bilo kojim od 2 RAM modula pojedinacno
- Nema graficku vec koristi integriasnu iz procesora

Flashovan je najnoviji BIOS sa MSI sajta i nema nikakvih promena. Masina nije moja, ved od prijatelja koji muku muci da je pokrene. Sa AMD-om nisam ima dodira 10+ godina i ne znam koji savet da mu predlozim. Da li neko ima ideju sta se desava?

Mozda su prljavi slotovi jedino da ih izduva?

Nisu.. cistio ih je. Ploca je nova, 20 dana. Ni trunke prasine. Prvo je koristio sa 2 gb pa je naknadno kupio jos 2gb (identican modul).

jedino nek pogleda na cipovima da li pise isti proizvodjac, bem li ga, valjda ce se javi neko ko zna malo vise

Ma memorije rade u prvom slotu. Nece nijedna da radi u drugom slotu.

Možda da se ručno namesti voltaža za memoriju ? Šta kaže manual o rasporedu memorija u slotovima ? Po manuallu memorija treba da bude 1.5V i tako je verovatno namešteno po defaultu. Moj Kingson HyperX 1600 radi trenutno sasvim lepo na 1.65V ispod toga pravi probleme.

ako je ploca stara 20 dana nemoj da cackas mnogo
ODNESI U SERVIS Imas garanciju i neka oni nameste da radi
To im je posao Ne hvali se da znas mnogo(u servisu)
kazi da si uzeo memoriju koja radi u prvom slotu a u drugom nece ni jedna ni druga
KRAJ PRICE :smoke:

Ploca je kupljena preko emmija i nalazi se u jednom selu pored Aleksinca. Verovatno ce je poslati na reklamaciju. Temu sam pokrenuo iz razloga da mozda ima neki trik oko podesavanja ploce, biosa ili procesora.
Memorija radi na 1.65v koliko i pise na modulima.

uz novu plocu dobijes i uputstvo
ako uradis po njemu i neradi onda im vratis nazad ako odma ne radi slot za memoriju onda za 20 meseci ni za podgrevanje na procesoru nece biti
----R E K L A M A C I J A ---- :smash:

Ploca poslata na reklamaciju, ustanovili da ne radi drugi slot, poslali novu plocu i... opet ne radi drugi slot i opet ne vidi svu memoriju. Identicna situacija. Zamenjen je i RAM, Kingston hyperX DD3/1600 za neki drugi par 2x2GB DDR3@1333, i opet isto. BIOS i WIn7 x64 ne vide 4gb vec samo 2 gb.
Ima li neka ideja?

Problem je pravio felerican procesor. :(

To je naj jeftinija moguća kombinacija fm2 ploče i proceora.Zajedno koštaju oko 9000 din.
u Nišu.Šta kaže taj tvoj prijatelj vredi li išta?

Danas instalirao W7 x64, bratu, na identicnoj ploci i procesoru, MSI FM2-A55M-E33 + APU FM2 AMD A4-5300 + DDR3 4GB 1600MHz Kingston KHX1600C9D3/4G + LC Power 420W, za sada nema nikakvih problema, nadam se da ih nece ni biti :S:

Zadovoljan je za te pare. Moze da se klokne "grafika" na 950 pa da se izvuce jos neki fps..

Pozz, da ne otvaram novu temu postavicu ovde dva pitanja vezana za ovu plocu i procesor.
Posto je prethodna ploca riknula rijesih da sastavim novu konfiguraciju i da se ne zezam sa polovnim komponentama, a snaga racunara mi ne igra nikakvu ulogu. Kao najjeftinije rjesenje je ispao A4-5300 procesor i ploca MSI FM2-A55M-E33 i 4GB 1600MHz Crucial memorije (zadrzao sam stari SATA hard disk i napajanje Chieftec GPS-450AA-101A-450 W). Ovo mi je prvi put da se srecem sa integrisanom grafikom i mATX plocom pa imam dva pitanja:

1. Prilikom instalacije Windows 7 SP1 Ultimate x64 automatski je dodijeljeno 512MB memorije grafickoj kartici pa me zanima moze li se to nekako promijeniti posto ni u BIOS-u ni u AMD VISION Engine Control Centre nisam nasao opcije u kojima bih mogao rucno podesiti kolicinu memorije koja se dodjeljuje grafickoj kartici? Da li bi update BIOS-a rijesio problem ili zbog kombinacije jeftina ploca i procesor nije moguce mijenjati ove opcije?
U properties pise:
Total Available Graphics Memory: 2031 MB
Dedicated Video Memory: 512 MB
System Video Memory: 0 MB
Shared System Memory: 1519 MB

2. Kako god da povezem PC speaker ne cuje se nikakav zvuk ili na ovoj ploci ni ne treba da se cuje (na staroj MSI 7030 ploci se culo beep svaki put kad bi se sistem podizao).

1. U opciji integrated graphic configuration promeni peg u igd,i zatim u share memory podesi količinu memorije koju želiš,
2. Izgleda da na ovoj ploči PC speaker ne radi.
Kod mene ova matična ploča sasvim dobro radi sa verzijom BIOS-a 10.0 pod Windows 7 64.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno