Šta je novo?

Problem sa MSI 8878 GF4MX440-SE

Combuster

Čuven
Učlanjen(a)
21.03.2002
Poena
619
Karticu narucujemo vec jedno 3-4 meseca. Prvo mi je dosla serija bez ventilatora sa Samsungovom memorijom koja je radila odlichno. Zatim je posle mesec dana naisla serija sa Infinion memorijom i ventilatorom shto me je odushevilo *zbog memorije naravno* e a onda je naisla serija koja me je rasturila. ja mislim da kartica ima neku ekstenziju TD ili tako neshto dolazi sa velikim mesom bez ventilatora a memorija je neki shit mT. Sve mashine koje sam pakovao sa ovom grafickom su se vracale sa razlicitim simptomima. Ili zvucna nece da radi ili mrezna ili kuca posle 2-casovnog igranja. Da li je moguce da sve kartice iz sve 3 serije koriste isti clock na core-u i memoriji ma da ova potonja kuca zbog shit memorije? A shto je najludje deshava se samo na dobrim mashinama. Kada sam je ubacio kod moje mashine na poslu *EPOX i815EP, C3 1.2 GHZ i 256 MB SDRAM-a* ona radi ok samo shto kod reseta pojavi se skup nekih boja u zelenkastim nijansama ali nikakav drugi problem nisam imao. Ne mogu da skapiram. Moze li neko da mi objasni zashto se ovo deshava. Da li da reklamiram kartice jer nikad nisam vracao komponentu dok nisam siguran da je zrela za reklamaciju... Od 5 kartica iz 3-ce serije sve se ponasaju isto...

Bice da se te "dobre" masine nesto jace greju...
Na tvom "ledenom" Tualatinu ces tesko dobiti simptome.

Sa druge strane DDR memorija (sistemska) vrlo lako bi mogla praviti interferencije sa grafickom (memorijom) ili je prosto preopteretiti.

Ono pri resetu je standard, jer graficka ispituje da li si nakacio TV pa salje gluposti uokolo.

Combuster je napisao(la):
Karticu narucujemo vec jedno 3-4 meseca. Prvo mi je dosla serija bez ventilatora sa Samsungovom memorijom koja je radila odlichno. Zatim je posle mesec dana naisla serija sa Infinion memorijom i ventilatorom shto me je odushevilo *zbog memorije naravno* e a onda je naisla serija koja me je rasturila. ja mislim da kartica ima neku ekstenziju TD ili tako neshto dolazi sa velikim mesom bez ventilatora a memorija je neki shit mT. Sve mashine koje sam pakovao sa ovom grafickom su se vracale sa razlicitim simptomima. Ili zvucna nece da radi ili mrezna ili kuca posle 2-casovnog igranja. Da li je moguce da sve kartice iz sve 3 serije koriste isti clock na core-u i memoriji ma da ova potonja kuca zbog shit memorije? A shto je najludje deshava se samo na dobrim mashinama. Kada sam je ubacio kod moje mashine na poslu *EPOX i815EP, C3 1.2 GHZ i 256 MB SDRAM-a* ona radi ok samo shto kod reseta pojavi se skup nekih boja u zelenkastim nijansama ali nikakav drugi problem nisam imao. Ne mogu da skapiram. Moze li neko da mi objasni zashto se ovo deshava. Da li da reklamiram kartice jer nikad nisam vracao komponentu dok nisam siguran da je zrela za reklamaciju... Od 5 kartica iz 3-ce serije sve se ponasaju isto...

Verovatno nisi obratio paznju:
Prva kartica je revizija 1 i to je MX440SE sa 250/333MHz (pasivno hladjenje),
Druga je MX440SESE( :D), sa aktivnim hladjenjem procesora na kartici, ali je memorija generalno 6ns, a kartica radi na 250/280 (otprilike 280) - bez obzira na infinion memoriju - nema tu srece...
Treca kartica bi trebalo da bude "pun" 440, AGP8X, sa 250/400MHz i pasivnim hladjenjem...
Ni sa jednom od kartica nisam imao problema...

Combuster je napisao(la):
...
ja mislim da kartica ima neku ekstenziju TD ili tako neshto dolazi sa velikim mesom bez ventilatora a memorija je neki shit mT.
...

Zaboravih - taj "shit" od memorije je Micron - mogao bi malo bolje da "proucis materiju" pre nego sto napises ovakve stvari!

Ja sam generalno losha iskustva imao sa tom memorijom *chuo sam za mikron i je'l beshe oni pokupovashe one manijake na H :hump: * ali ja mislim da to bash nije tako za ovu trecu seriju jer mislim da nije 8X. Trenutno mi je u mashini pa cu da pogledam kasnije i javicu vam. Deshavalo mi se recimo da mi je u mashini kartica iz druge serije pa se ljudi malo zalise zbog buke i ja da zamenim karticu za ovu potonju i :boom: A MSI je drajver bio i ja uspem da udjem u properties jedva jer on tamo ima setovanja za core i memoriju pa mi pade napamet da je malo deklokujem. Tada je radila stabilnije ali je i dalje kucala sa vremena na vreme. Moguce da je MSI driver ostavio jacha setovanja za core i memoriju zbog prethodne kartice pa je kucala. Mada da budem iskren reinstalacija i stavljanje najnovijih detonatora nije pomoglo *44.03*. Nishta danas nemam mnogo posla pa cu malo da vadim i da ubadam :hump: . Hehehe pozdrav

Pa pajo izgleda da si bio u pravu.... Sad sam clockovao ovu sa shit mT :beat: memorijom i ishao sam do 378 MHz na memoriji i 275 na core-u. Tako da sam iskljuchio da je do nekvaliteta memorije *core:250 mem:333 default* a kartica definitivno nije AGP 8X. Pa shta sad moze da bude.
Nece na : Asus A7S333, Epox 8K9AI, Epox 8RDA+, i jos na nekoj ploci sa Copper-om 800MHz gde je chak i riknula posle 5 minuta rada
Oce na : Epox 3PTA i815EP

Loodilo hehehe. Nishta rihtam ih dok ne riknu pa na reklamaciju.
Shalim se, garancija je godinu dana pa shta sad :rtfm:

Meni se od 5 tih MSIja, na reklamaciju vratilo 3, a jedna je i pre sklapanja bila mrtva...Neshto je to mnogo jak procenat shkarta :)

Nazad
Vrh Dno