Šta je novo?

Problem sa msi 760gm p 21

herceg

Cenjen
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poena
151
Prijatelj je htio da sastavi mašinicu za igranje za malo para pa je kupio ovu ploču,fx 4100,8 gb rama,6770,hitači 500gb,sony rw i sve to pogonjeno sa chieftecom od 500 w.Danas palo sklapanje,ukljuceno u napajanje,u biosu prepoznaje ram,cpu,hard i dvd rw,ali kad treba da počne instalira win poslije malo čekanja izađe poruka tipa da se izabere pravi boot device(izabran normalan redosljed butovanja) i nešto kao da se ubaci boot disk(navodno disk ok,radio na drugom kompu).E,sad pošto smo oba više ispali iz igre bar što se tiče ovakvih problema ako neko ima ideju šta da radimo(samo ne neku nosite u servis :D),svaka pomoć je dobro došla.Verzija biosa je 17.3,može li bit problem da je trebalo uradit update na noviji bios da bi radilo korektno sa fx iako ga prepozna?Hvala unaprijed!

Obavezno bios update ako ima. Ta ploca je bas budzet fx ploca i moguce da bios brlja. Ako ti ovo ne uspe onda cemo da lomimo glavu :)

koji os stavljate da li ubiosu imas opciju ashi
da li je hd sata

Hdd jeste sata,u biosu nisam vidio opciju ahci,doduse nisam puno ni gledo,iskreno_Os je 7/64 ultimate,ali u stvari i ne pocne da instalira,samo vrti rezac i na kraju izbaci poruku iz prvog posta.@Dovahpig,kako da flesnem bios kad u stvari ne mogu da instaliram os?"jaga,koja je fora sa opcijom ahci?***,momci mozda pitam gluposti,ali stvarno sam dosta stvari zaboravio.Probat cu kasnije instalaciju sa usb,razmisljam da nije sta do rezaca?

Imao sam slicnih problema sa XP koji na jednom kompu radi, a na drugom nece i izbaca boot error. Probaj drugi OS disk ako imas.

Moguce,ubacio sam disk u neku staru p4 i odma je krenuo da instalira,vidicu xp ako nadjem da probam.

Ne moras drugi OS, samo drugu verziju istog. Skini sa NETa drugu verziju win7 x64 ili makar probaj sa x86 ako imas pri ruci, cisto da vidis dal krece instaalcija, pa iskljuci.. Greota je da ti 4.5GB RAMa ostanu neiskoriscene.

Samo lepo skini drugu verziju x64 sedmice i trebalo bi sve lepo i fino da radi.

Poslednja izmena:
Uh,ništa.Skinuo drugi os,ista stvar.Tek maloprije nađoh onaj mali "zvučnik" što ide na ploču,stavio ga i javlja se samo jedan kratki signal kad se upali,je li to znak da su ploča i procesor u redu?Ili memorija nije ok?Vadio memoriju,ploča se oglasi tri puta,ipak je prepozna.Neka ideja?

Poslednja izmena:
Ako je samo jedan kratak "beep" trebalo bi da je u redu.

poslije malo čekanja izađe poruka tipa da se izabere pravi boot device(izabran normalan redosljed butovanja)

da bi instalio windows, moras da izaberes "nenormalan" redosled butovanja tj da ti prvi boot device bude dvd. :wave:

Ja automatski kontam da to vec i sam zna. Eventualno za quick boot. :)

joj, ne bi verovao koliko ljudi fejluju na osnovnim stvarima.

Ma izabrano je tako,pod normalnim sam mislio da je cd/dvd prvi boot izbor,dvije različite instalacije 7 i jedan xp sp3-ništa.Sad sam napravio butabilni usb sa 7,ali izbaci grešku,doduše trenutno nemam provjerit niđe drugo je li u redu.

Hm, onda je neki drugi problem, verovatno izgreban disk (cisto da budemo sigurni, nadam se da izlazis na pravi nacin iz biosa, cuvajuci napravljene izmene). Sve ostalo mi deluje ok. Nemoj flesovati bios, neces time nista dobiti.

Ma i ja kontam da je neka glupost,sitnica,ali ajde je nađi sad.Iz biosa izlazim na opciju exit&saving...uglavnom budu sačuvane izmjene sljedeći put.Momci,hvala na trudu,ipak ću izgleda malo posjetit neki servis,vjerovatno će brzo riješit.Hvala još jednom.

Ipak,veceras pisem sa kompa koji me mucio ovih dana,nadjen danas problem-Sony Nec optiarc dvd-rw,nov kupljen i stavljen u komp ne radi,sutra g.... ide na zamjenu.Kakva glupost,ne mogu da vjerujem.

Toliko muke oko neispravnog rezaca.. :)

Nazad
Vrh Dno