Šta je novo?

Problem sa mreznom karticom na laptopu hp 6735s

Shtodan

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2008
Poena
304
Cao ljudi!
Imam problem sa mreznom karticom...moram svaki put kad upalim komp da ga restartujem da bi se videla mrezna kartica :/ kad restartujem sve radi najnormalnije
ali pri paljenju je jednostavno nema..odem u device menager i ne prijavljuje je uopste.
u sustini i nije neki problem ali smara zesce...
ne znam da li ima veze sto sam umrezen sa cimerovim desktop racunarom i od njega vucem internet...nisam siguran ali mislim da kad je unpluged mreza da se lepo digne...odnosno vidi se kartica samo sto je diskonektovana... kartica je Marvell Yukon 88E8042 PCI-E Fast Ethernet Controller...

Hvala

ok probacu, a reci mi kako:) nisam to radio do sada.. da ne uprskam nesto..

Meni se desavalo povremeno da mi nestane mrezna na 6735b... Jednom prilikom sam primetio na sekund ono obavestenje kao kad zaustavis USB flesh da bi ga izvadio ali je u njemu bilo pomenuta mrezna. Samo sam iskljucio u Power Managementu onu opciju 'allow the computer to turn off this device to save power' za mreznu i od tada ni jednom nisam imao problem.

E sad modeli jesu slicni ali ne i isti ali te nista ne kosta da probas, mozda pomogne.

Sa iskljucenom opcijom u power menagementu nema promena:/ bios nisam updatovao javicu se kad budem ucinio..

Nisam updatovao bios stvarno ne bih da eksperimentisem ovako neiskusan znam da mogu fino da s****m masinu.. ali hteo sam posle duzeg vremena dodam neka opazanja
koja za koja sam 90% siguran.
Posle duzeg rada na racunaru odnoso kada on dostigne svoju radnu temperaturu i ja ga ugasim i odmah upalim ne javlja se problem ali ako odstoji dovoljno da se ohladi eto "problema".na primer letos(kada je bilo toplo:smoke:) mi je 3-4 meseca kartica radila normalo pri dizanju se vidi sve ok. a sad kad mi je minus u sobi moram da sacekam malo da se zagreje komp pa onda restart i tu je kartica... poz!

Meni se na 6715b dešavalo da kada notebook ode u standby, da se po uključivanju računara ne vidi mreža. Kaže network cable unpluged. Proradi posle reseta ili kada izvučem kabal iz rutera, pa vratim. Ne pali ako izvučem iz notebooka.

Mislio sam da je neka fora sa štednjom stuje, ali onda bi ugasio karticu, a ne bi se zbunjivao sa detekcijom kabla.
Poslednjih nekoliko meseci mi se nije dešavalo, pa može da bude i da je problem do XP-a, jer redovno skidam sve zakrpe, možda je problem rešen.

Poslednja izmena:
Nisam updatovao bios stvarno ne bih da eksperimentisem ovako neiskusan znam da mogu fino da s****m masinu.. ali hteo sam posle duzeg vremena dodam neka opazanja
koja za koja sam 90% siguran.
Posle duzeg rada na racunaru odnoso kada on dostigne svoju radnu temperaturu i ja ga ugasim i odmah upalim ne javlja se problem ali ako odstoji dovoljno da se ohladi eto "problema".na primer letos(kada je bilo toplo:smoke:) mi je 3-4 meseca kartica radila normalo pri dizanju se vidi sve ok. a sad kad mi je minus u sobi moram da sacekam malo da se zagreje komp pa onda restart i tu je kartica... poz!
Ne znam za taj laptop, ali je problem sa temperaturom resen kod 6735s - izasao je novi firmware za LAN adapter. Proveri na hp sajtu da li postoji i za tvoj model.

hvala coveK :d problem resen izgleda. skinuo firmware i sad nema problema videcu ako se javi ovih dana javicu ali kad nije do sad, trebalo bi da je sve ok.:bottle:
pozz

SOLVED:guitar:

Vrh Dno