Šta je novo?

Problem sa mp4 M JET V5 Shockwave

unuce

Slavan
Učlanjen(a)
11.12.2007
Poena
304
kupio sam Shockwave MP 4 player M Jet V5 i imam problema sa video fajlovima.U uputstvu je naznaceno da podrzava MPEG 4 (AVI) video format kojeg i stvarno prepozna u svojoj memoriji ali je problem sto nece da reprodukuje vec izbaci obavestenje da je greska (WARNING FILE FORMAT ERRO )pokusao sam sa svim mogucim formatima ali nista.U instalacionom Cd koji ima sledeci sadrzaj (RockUSB Driver(98), U Disk Driver Win98 ,Update Tool ,AviConverter)
Pokusao sam i sa converterom (po uputstvu u pratecoj knjizici)koji je na disku ali nikako ne moze da se instalira na HD vec ga otvara sa mini CD. U cemu je problem ? Pozdrav

Moguce da je bug u firmwareu. Obavezno koristi konverter koji ti je stigao na CDu. Objasni malo problem oko instalacije na hard?

Moguce da je bug u firmwareu. Obavezno koristi konverter koji ti je stigao na CDu. Objasni malo problem oko instalacije na hard?

koristio sam konverter koji je na disku i on odradi deo svog posla zeljeni vdeo se pojavi na playeru ali kad treba da krene jednostavno izbaci info WARNING FILE FORMAT ERRO ...u folderu konvertera (AviConverter)postoji folder (AVIConverter_Dll) i ikonica za pokretanje (AviConverter) logicno bi bilo da kad se klikne na ikonicu da pokrene instalaciju na HD a on otvori-pokrene AviConverter i to nesto veoma sporo radi(od prilike 1MB konvertuje 5 min

drugi folder na disku je Update Tool a u njemu ikonica za pokretanje Setup_ConsumerUpdate 2.6.1
Zvao sam i predstavnistvo ali ono nista neznaju kako se vec sta radi sa playerom kazu pise u uputstvu(mislim sta pise samo stoje osnovne karakteristike) i kazu posalji nam pa cemo da vidimo :wall:
molim te ako ako znas nesto vise objasni mi kako da resim problem

Da li pishe u uputstvu koji je format videa? Kod mene je na Sansi npr. Mov (MJPEG B compressor i rezolucija 176x208, sve mi pishe u uputstvu). Koja je rezolucija ekrana? MPEG 4 (bilo koji avi sa kompresijom - xvid, divx 3/4/5/6, H263, 3ivx...) je shirok pojam. A ta greshka se i meni javlja na Sansi kad ne encodiram video sa navedenim kodekom ili ako je rezolucija prevelika.
Ako nije mnogo velik taj njegov konverter okachi ga na Rapidshare da ga ja malo prostudiram. ,)

Da li pishe u uputstvu koji je format videa? Kod mene je na Sansi npr. Mov (MJPEG B compressor i rezolucija 176x208, sve mi pishe u uputstvu). Koja je rezolucija ekrana? MPEG 4 (bilo koji avi sa kompresijom - xvid, divx 3/4/5/6, H263, 3ivx...) je shirok pojam. A ta greshka se i meni javlja na Sansi kad ne encodiram video sa navedenim kodekom ili ako je rezolucija prevelika.
Ako nije mnogo velik taj njegov konverter okachi ga na Rapidshare da ga ja malo prostudiram. ,)

POGLEDAJ http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9006699
Evo vec od zadnje poruke se zezam citavih 2,5 sata i nista convertujem ubacim i nista adok recimo kad otvaram fajl iz mp uredjaja na compu sa nekim od pleyera(winamp,WMP i sl) on otvori:wall::wall::wall: a provalio sam kad otvorim nj converter sa cd da dole u task baru pise AVI converter demo:wall:

zaboravih da je greska na navedenom sajtu za MP4
(Podržava MPEG-4 (AVI) video format i MP4, MP3, WMA i WAV audio formate(ne podrzava) )
ubaceno je namerno zbog nagradne igre

Poslednja izmena:
Jel ima neki sajt za Shockwave? Ja koliko se secam to su kineski plejeri. Puno ljudi ima problema sa ovakvim plejerima. Savet: probaj da formatirash flash (prvo backupuj muziku i shta sve imash u njemu), to je recimo pomoglo mom drugu sa Xwaveom. Kako se snalazish sa Virtual Dubom? Ja u njemu spremam video za Sansu. Proveri takodje i koji je fps za video koji ubacujesh. Pokushaj da ga ogranichish na 15.
P.S. Ja bih im vratio plejer ili trazio da mi pokazu kako da konvertujem video klipove. Trazi da ti zamene plejer jer to stvarno nema smisla shta prodaju.

Poslednja izmena:
Update: Malo sam istrazivao problem i zapazio da 90% kineskih plejera koristi sledeci avi format:
AVI: xvid kodek (rezoluciju koristi tvoju - 128x160) i obavezno mp3 kodek za zvuk
Alternativno mozesh da pokushash da prekonvertujesh video u mp4 format. Ima puno programa koji to mogu da odrade, npr. MpegEncoder 3.1, ili nadji alternativan preko googla.

Ovaj program je neko sklepao za 10min u Delphiju nije ni chudo shto te zeza. Nego evo shta tebi treba:
video: XVID , 20fps, 160x128, 400kbps
Audio: Mpeg layer II (mp2) channels:2 @44100Hz 128kb/s

Sad skini www.imtoo.com/mpeg-encoder.html i odaberi fajl, xvid kompresiju i sa strane unesi ovo shto sam gore napisao. Prebaci na plejer i pokushaj da pustish. Program je demo, ima ogranichenje na 5min videa ali to ti je dosta za test.
P.S. Da li si dodavao .avi na fajl koji ti je AVI converter napravio?

nisam te razumeo u potpunosti

Kad je meni ovaj program (Avi Converter koji si postavio na rapid) napravio video fajl, taj fajl nije imao ekstenziju, pa sam morao da mu ruchno dodam .avi
Jel si pokushao sa Mpeg Encoderom?

Kad je meni ovaj program (Avi Converter koji si postavio na rapid) napravio video fajl, taj fajl nije imao ekstenziju, pa sam morao da mu ruchno dodam .avi
Jel si pokushao sa Mpeg Encoderom?

SUPER provalio si ga ,nije imao ex,prilikom dodavanja rucno :type: RADI
Mozes zamisliti koliko ljudi se sada muci i ima probleme zbog jedne greskice:wall:
Hvala ti
http://www.geocities.com/servisunuce
http://www.myspace.com/unuce

PS sa Mpeg encoderom nece

******ski program treba sam da dopishe ekstenziju, to nije ni pola reda programskog koda. A i Mpeg encoder bi sigurno radio sa malo prepodeshavanja.
Drago mi je shto sam uspeo da pomognem. Sad ti shiri mudrost dalje :D
P.S. Happy watchin' & Metallica rulez man! ;)

U velikoj vecini slucajeva taj file format error se javalja zbog toga sto mora output folder u programu za konvertovanje da bude folder na plejeru.znaci ne moze da se konvertuje na hdd pa copy na plejer.kad se tako radi onda izbacuje taj error.

U velikoj vecini slucajeva taj file format error se javalja zbog toga sto mora output folder u programu za konvertovanje da bude folder na plejeru.znaci ne moze da se konvertuje na hdd pa copy na plejer.kad se tako radi onda izbacuje taj error.

Problem je resen ,samo je falila extenzija AVI a ne mora da se convertuje na uredjaj moze na hdd pa copy paste i radi .Problem je sto pomenuti converter ne uradi i extenziju ali dodavanjem rucno ka sto je Ivan objasnio u predhodnom postu
Hvala Ivane jos jednom a najvise zahvalna moja cerkica Sara

http://www.myspace.com/unuce
:wave::wave::wave::wave::wave::wave::wave::wave::wave::wave:

kupio sam Shockwave MP 4 player M Jet V5 i imam problema sa video fajlovima.U uputstvu je naznaceno da podrzava MPEG 4 (AVI) video format kojeg i stvarno prepozna u svojoj memoriji ali je problem sto nece da reprodukuje vec izbaci obavestenje da je greska (WARNING FILE FORMAT ERRO )pokusao sam sa svim mogucim formatima ali nista.U instalacionom Cd koji ima sledeci sadrzaj (RockUSB Driver(98), U Disk Driver Win98 ,Update Tool ,AviConverter)
Pokusao sam i sa converterom (po uputstvu u pratecoj knjizici)koji je na disku ali nikako ne moze da se instalira na HD vec ga otvara sa mini CD. U cemu je problem ? Pozdrav

i ja imam isti problem,probala sam sve vrste konvertora,nista,ili ga ne ucita,ili ga ucita a nece da ga pusti,prijavljuje file format eror,pomozite postajem ocajna,kako da resim ovaj problem

Poslednja izmena:
i ja imam isti problem,probala sam sve vrste konvertora,nista,ili ga ne ucita,ili ga ucita a nece da ga pusti,prijavljuje file format eror,pomozite postajem ocajna,kako da resim ovaj problem

ubaci me na tvoju MSN listu i objasnicu ti korak po korak... ja sam resio uz pomoc ivana555 a objasnjeno je i ovde u njegovim odgovorima.Nije komplikovano samo treba pratiti sta je on napisao
[email protected]

moze neko da mi pomogne da uradim update, ako je to uopste i moguce???
inace, na cd-u nemam uopste taj folder u kojem je to za update, ali downloadovao sam sa neta Setup_ConsumerUpdate 2.6.1

i instalirao sam to i sad samo treba da nabavim firmware, ali ne znam gde... :wall:

moze neko da mi pomogne da uradim update, ako je to uopste i moguce???

Prvo i osnovno pravilo kod udateovanja, ako plejer radi nemoj ga čačkati jer su šanse da brikuje velike. Ako si ga kupio kod pakoma mislim da bi bilo najbolje da njih kontaktiraš za firmware jer sumnjam da ćeš uspeti da ga nađeš, najčešće su to neki kineski sajtovi koje moraš kroz prevodilac da provučeš pa su teški za snalaženje.

poz

nisam kupio u pakomu...
inace, ja sam ovaj od 2GB platio 3200, a u pakomu je skuplji i onaj od 1GB...

ali u svakom slucaju, hvala!!! ,)

poz

A ostali utisci o plejeru? Kvalitet zvuka? Trajanje baterije?

A ostali utisci o plejeru? Kvalitet zvuka? Trajanje baterije?

Evo skoro godinu dana kako ga imam tj. moja cerkica i sljaka super. Da su samo malo kvalitetnije slusalice ali koristite neke druge modele slusalica i onda je ok. Ima sasvim solidnu jacinu tako da podrzava i manje zvucnike.
Ona slusa muzikicu a ja ga koristim kao flesh i diktafon.

Nazad
Vrh Dno