Šta je novo?

Problem sa montiranjem maticne ploce u jeftino Frontier kuciste

Grunt

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2002
Poena
690
OK imam kuci neko Frontier kuciste od pre par godina, drug je svoje uspeo da sredi (polomio je prednju plastiku) pa reko da mu ja odnesem ove moje ne koristim ga svakako.

Kada je doslo vreme da ugradimo maticnu primetili smo da su rupe za one standoff srafove na ovom Frontier kucistu sire i da se nikako ne mogu zavrnuti... Da li je moguce da taj Frontier koristi neke ne standardne standoff-ove ? I gde to kupiti ? Ja se iskreno ne mogu setiti kako sam ja tamo montirao plocu pre par godina xD

Рупе шире тј са другим навојем или су размакнуте или тако нешто? Није немогуће да имају други навој али уз кућиште обично дођу ти шрафови.

edit:

nisam lepo skontao pitanje,pa brisem celu poruku... :D

jedino da nabavite druge standove,kod nas nisam vidjao,ali vrv ima na aliexpress ili ebay

Poslednja izmena:
Nema tu nekog standarda neki koriste metričke(M3) neki inčerske (6/32'', oko 3.5mm ali nije M3.5 jer je korak druačiji) tako tebi verovatno trebaju ovi 6/32 osim ako frontier ne koristi neke treće. Ima neki lik na KP koji prodaje neke šarafe("kablovi, adapteri (sata-ata), sarafi") pa vidi sa njim ako ne nađeš na drugom mestu.

Poslednja izmena:
@calexx
Same rupe su sire, razmaknute su kako valja kada se stavi ploca rupe su tacno gde treba, samo ne mere da se zavrne nista kada su jedno milimetar sire pa se vrti u prazno :D

Nista bacicu pogled sutra da li ima kod nas po lokalnim prodavnicama srafova i slicnog nesto da mi posluzi za tu svrhu ako nista drugo uzecu obicne srafove sa maticama pa cu je tako pricvrstiti :) Samo cu staviti neki karton da odignem plocu od metalnog dela kucista.

Inace ovo je kuciste u pitanju samo neka malo starija revizija.

http://www.emmi.rs/kućišta-kućište-500w-frontier-c-2028.11.html?productId=16327

Poslednja izmena:
nemojte da se zezate da šrafite ploču direkt, na karton, ili šta već. neće ti se uklopiti back panel lepo, mora ploča da stoji na odstojnicima. nađi odgovarajuće odstojnike na netu, ili skoknite do lokalnih muljatora, sigurno to imaju. verovatno je razlika samo da li je metrički ili imperial šraf kao što neko reče gore. i nauk za ubuduće, odstojnici se nikad ne odvajaju od kućišta, ploča se skida, sve se skida, ali odstojnici ostaju tu gde jesu ušrafljeni prvi put. ako se skinu 99% se izgube, i posle ne možeš da nađeš odgovarajući.

Yup lesson learned sto se toga tice.

Javljam danas sta smo uradili xD

Па где су ти они што су били у кућишту? Бацио? Ја имам по фиокама безброј тих и осталих шрафова који су ишли па би се нашло а мислим да је најлакше да обиђеш локалне сервисе, нарочито оне који се баве кршевима, сигурно имају тога на кило. Једино што мораш да носиш кућиште ... или пробај шрафове па ако неки пасује, понеси га за мерку. У кућиштима се углавном користе две врсте шрафова па је могуће да је ту онај са крупнијим навојем док ти имаш оне ситне. Пробај шрафове којима се шрафе хардови или поклопац кућишта.
Е да, постоје и различите дужине да не кажем висине па и о томе мораш да водиш рачуна.

Obisao tri servisa danas u trecem lik imao tih sirih dao mi za dzabe :) Tako da je ploca uspesno montirana a za nauk sada znam da nikada ne odvrcem to iz kucista :D

pa to ti kažem, uvek će ti neka dobra duša izaći u susret. bitno da si rešio problem. tih odstojnika sam inače viđao najmanje 4 vrste. te sa manjim i većim navojem za kućište, a i oni dolaze u još dve varijante- oni što se šrafe onim šrafovima kojima se spaja kućište, i oni koji se šrafe onim šrafovima sa finijim navojem, kao za ssd, ili cd-rom.

Sad bas iscitah temu, ja sam recimo uz moj Xigmatec Asgard dobio punu kesu tih distancera i to sa razlicitim precnicima onog zenskog dela.
Imaju inace da se kupe kod nas po radnjama elektro opreme: Link

Nazad
Vrh Dno