Šta je novo?

problem sa monofaznom strujom

NemanjaDk93

Tool Maker
Učlanjen(a)
11.10.2011
Poena
245
Problem je sledeci:
Vec neko vreme mi se desi da se monitor i mis ugase a komp radi, i ne mogu da ga iskljucim na power dugme vec moram napajanje da ugasim. Upalim i ugasim napajanje i palim komp normalno i onda sve normalno radi...
Napajanje je novo kupljeno pre par meseci mada se i na starom isto desavalo...
Znaci, OC procesora i rama je stabilno, komp je hladan tj nista nije preko 60c niti se igra bilo sta zahtevno. desava se random tipa, jednom nedeljno mozda nekad i dva puta ali nije cesta pojava.Sta mislite da li je moguce do struje? Posto zivim u najvecoj selendri zvani Backi Petrovac, svake nedelje po par puta nestaje struje i zadnjih par godina je uzasna struja tj non stop pada napon. Evo sad u kuci sijalice jedva da sijaju. Zvao sam elektrovojvodinu i dosli su i zamenili fazu na banderi i bilo sve ok par dana i eto posle opet pocelo da zeza, jednostavno nemam 220v u uticnicama... Da li je neko imao slicna iskustva? Da li bi mi pogogao neki ups? I ako da, koji da uzmem jer se ne razumem uopste oko toga..
Upravo sam izmerio struju, U kuci radi klima, ves masina, bojler, dva televizora i dva zamrsivaca i to je to. Napon je 180v a kad iskljucim klimu onda je 185v... Sutra zovem ponovo elektrovojvodinu ne zanima me ima da mi srede to! Monofazna struja je u pitanju, na zalost jos nemam trofaznu!

Poslednja izmena:
"U kuci radi klima, ves masina, bojler, dva televizora i dva zamrsivaca" to je prilično opterećenje specijalno ako je ulaz za struju monofazan. To su sve potrošači sa motorima a oni mogu da povuku 2-3 puta više struje i trenutku paljenja pa napon padne daleko više na nekoliko sekundi, dovoljno da ugasi komp.
Tebi treba neki dobar regulator struje.

Regulator struje? Nisam upoznat sa time...

Ovako nešto-

Aha znaci na to spojim Komp... Hvala

Nazad
Vrh Dno