Šta je novo?

Problem sa monitorom?

ale

Slavan
Učlanjen(a)
11.12.2010
Poena
415
Pre nekoliko meseci,monitor je bio na servisu.Posle mesec dana,primetio sam da slika nekada nije dovoljno ostra,ali ne na celoj slici vec samo na nekom delu.Da bi izostrio moram da stisnem dugme auto adjusting,da bi se slika izostrila.Potom slika bude dobra nekoliko sati,da bi potom morao ponovo da stisnem dugme jer je slika na nekom delu malo mutna.Zamucenje se ne primecuje kada gledam slike,video,ili igram igrice,vec samo kada je neki tekst na tom delu ekrana,i tada primetim da su slova malo zamucena.
Jel zna neko sta bi mogao biti problem?

Deluje kao klasicno probijanje svetlosti.

Koji monitor imas i koliko je star?
Imam i ja taj mali problem ali uglavnom kada podignem novi sistem. Posle instalacije odgovarajucih drajvera i malog windows update-a to zamucenje se izgubi. Ako ti i slika malo treperi tj. ako se vide horizontalne linije u igrama onda su ti verovatno malo oslabili elektroliti u monitoru pa ne peglaju napon kako treba.

Monitor je Prestigio P1711.Star je skoro 5 godina.Ne treperi,nema linija,samo se povremeno na nekom delu zamuti slika,i onda kada pritisnem dugme auto adjusting na monitoru,zamucenje nestane.
Bio je na servisu,i zamenjeni su neki elektroliti,i posle mesec dana problem se pojavio.

Inace ni boje nisu kakve su bile.Uvek mi je bilo podeseno contrast 50% i brightness 50%.Sada ne mogu da nadjem odgovarajuce podesavanje.

Cekaj, jel ti se zamucenje uvek desava na istom mestu (gde su neonke)?

Imam jos jedan problem.Od jutros,pojavljuju se neka tackice po ekranu,uglavnom na sredini ekrana,ali se desava i na krajevima.Evo slike:
aob043.jpg

5wdac.jpg

I da,zaboravio sam da kazem da nekako trepere.

Poslednja izmena:
Sada se svuda pojavljuje :( Sta to moze biti,jel to znak da ce uskoro da zavrsi karijeru?

ma jok!!!!
to je znak da je vec (Uveliko) zavrsio karijeru

Hahaha:d:d
Ne znam da li imam pravo da se zalim kompaniji Prestigio,posto je serial number 000000000001 :D mala sala ;)

Znaci zavrsava karijeru...gde bas sad :mad:

Vrh Dno