Šta je novo?

Problem sa monitorom

B3l1

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2007
Poena
304
Pozdrav, evo vec treci dan za redom imam isti problem, uvece ostavim upaljen kompjuter uglavnom nesto skidam, i kada se probudim obicno bude ugasen,mozda mi neko od clanova porodice igra pa ga ugasi pre nego sto ustanem,a mozda se i ugasi sam od sebe hmm. Ali dobro nije to poenta,poenta je da vec trece jutro za redom ga palim bez problema,ali monitor zeza, prvo svetli plava lampica ali crn ekran i posle 20 sekundi pozuti. Restartujem,gasim - palim, jedino sta upali to jeste napajanje kada ugasim pa upalim na kucistu. Strahujem da ce i to da prestane da radi za par dana, da ne zna neko u cemu je problem?

Evo jutros ista prica, ima neku nekakvu ideju?

mozda ti je ukljucena hibernacija, ili sleep kako se to vec zove. A ne funkcionise dobro sa tvojom plocom (kao sto je cesto slucaj)

idi u power management i iskljuci hibernate (sleep) pa vidi da li je bolje. U XP-u, ti je to u Control Panel->Power Options->Kartica Hibernate. Iskljuci tu, ako je ukljuceno.

Poz

Poslednja izmena:
Izvuci kabel iz grafičke i vidi da li ti daje nešto na ekranu monitora - npr. NoSignal. Mislim da ti nije problem do monitora, već do računara.

ako je win 7, mozda je podesena opcija turn off hard disk after.... stavi to na never, imas i turn of monitor after... i to stavi na never. Mada kod tebe sve ukazuje na neki hardverski problem. Jer ispusta ploca neke zvucne signale kad palis komp, tipa bi bi bi bip bip, ako se to javlja onda je to signal da neki deo hardvera posustaje polako

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno