Šta je novo?

Problem sa monitorom

killbane

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2003
Poena
649
Pre vise od tru nedelje mi je crkla TFT Belinea 19inch-a i evo tek sad su mi javili da nema popravke i da mogu da mi daju neki drugi model jer Belinea tog modela vise nema, nema ni Belinea uopste. Problem je sto su sve ostale wide a ja ne zelim wide 19incha. E, sad nude oni i druge modele ali da se za njih doplati i to dosta, a moram da napomenem da oni monitor racunaju na mnogo manju cenu od one koju sam ja dao. Ovi likovi u prodavnici gde sam kupio monitor loptu prebacuju na uvoznika i kazu da im je on postavio takve uslove i da ne mogu nista drugo da ponude. Da li je neko imao slicna iskustva ili slicne porbleme?

Hm, mislim da sam ovde na forumu pročitao da bi trebali da ti računaju tvoj monitor po ceni kada su ga imali poslednji put u cenovniku. Sad, nisam siguran...valjda će se javiti još neko da to potvrdi :). Što se tiče wide/običan, teško ćeš i naći ne-wide modele, nećeš imati baš veliki izbor...

Pre dve godine u sklopu konfiguracije pazarih 17` CRT (neki Philips). Služio godinu dana, crko, nošen dva puta za Beograd, nije popravljen i na kraju dobio pare koliko sam ga platio. Znači budi fini i pošalji im fine čike.

Pre vise od tru nedelje mi je crkla TFT Belinea 19inch-a i evo tek sad su mi javili da nema popravke i da mogu da mi daju neki drugi model jer Belinea tog modela vise nema, nema ni Belinea uopste. Problem je sto su sve ostale wide a ja ne zelim wide 19incha. E, sad nude oni i druge modele ali da se za njih doplati i to dosta, a moram da napomenem da oni monitor racunaju na mnogo manju cenu od one koju sam ja dao. Ovi likovi u prodavnici gde sam kupio monitor loptu prebacuju na uvoznika i kazu da im je on postavio takve uslove i da ne mogu nista drugo da ponude. Da li je neko imao slicna iskustva ili slicne porbleme?
Uvoznik ne može da radi van zakona ako ti je monitor u garanciji on MORA da bude zamenjen adekvatnim monitorom ali pošto ti kažeš da ga nemaju onda nekim koji je u vrednosti po kojoj si ga ti kupio na dan kupovine!To što pominju uvoznika tebe ne zanima znači ako si recimo tada platio monitor 250eura on ne može da gubi na vrednosti dok traje garancija!Pomeni im tržišnu inspekciju ALI PRVO DOBRO PROUČI ŠTA TI PIŠE U GARANCIJI I ŠTA OBUHVATA!Jer u slučaju da na papiru piše tako kako oni tvrde(u šta lično i sa razlogom sumnjam!)onda si nemoćan nažalost!Ipak mislim da ćeš to najlakše rešiti sa inspekcijom jer sa nekim ljudima jednostavno nema civilizovanog dogovora!:wave:

Hvala na odgovorima, danas sam bio i ponudili su mi za trecinu manju sumu kao reparaciju od one koju sam platio, na sta nisam pristao. Rekli su da sacekam do sutra da vide sta mogu da urade. A da nudili mi da doplatim do nekog drugog monitora cija je cena manja od one koju sam ja platio za ovaj koji se pokvario.

To što se desilo tebi, desilo se zapravo uvozniku i distributeru i spada u rizik posla. Dali su garanciju i dužni su da ti ili zamene monitor za drugi (ili adekvatan njemu - npr LG, ASUS i sl. 19" 4:3) ili da vrate stranci novac. Pitaj ih lepo ko je uvoznik (moraju to da znaju ili su napravili grub prekršaj) i idi ako treba i kod njih. Pre izvesnog vremena sam prodavao Mustek DVD player-e i 5.1 pojačala za njih, u početku je sve bilo sjajno, ali sam na kraju 60-65% mušterijama vratio novac nazad jer su svi pocrkali a zamene i servisa nije bilo te sam i sam bio finansijski razdužen. Tako to funkcioniše i mi prodavci ovih stvari tako moramo da radimo jer se sve vrti oko kupaca a ne oko nas.

Danas bi trebao da podignem monitor, na kraju se sve zavrsilo tako da sam ja morao da nadjem monitor isti kao moj u drugoj radnji i da kazem gde mogu da ga nadju, i po kojoj ceni, da ne tvrde da ga nigde vise nema ili mi nude mnogo nizu cenu od one koju sam platio ili one koja je danas. Pre toga sam odbio da mi zamene nekim drugim slicnim monitorom koji je bio "malo koriscen" ali potpuno ispravan i u odlicnom stanju. Ljudi kod kojih sam uzeo monitor su bili veoma predusretljivi, mada je sve to delovalo malo kao na "pijaci", prvo ti ponude ono najgore, pa ako se upecas onda su svi zadovoljni, pa vremenom ako se malo bunis popravljaju svoje ponude. Sve bi bilo lakse kad bi odmah uradili onako kako treba.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno