Šta je novo?

Problem sa monitorom-treperenje...Help!!!

npetar

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2002
Poena
679
Dakle slika je pocela pomalo da treperi...Da li je to problem sto se monitor namagnetisao(kako se to vec zove-degaust) ili je nesto drugo u pitanju...Ako su to znaci namagnetisanja kako to da otklonim?Hvala unapred...:(

da je monitor raz(na)magnetisan video bi sare na njemu a ne treperenje. tebi je nesto riknuo napon

Miroslav je napisao(la):
da je monitor raz(na)magnetisan video bi sare na njemu a ne treperenje. tebi je nesto riknuo napon

Kao sto miroslav rece najgora stvar kod monitora je upravo TO! Napon i to jednosmerni od nekih cca 100V od koga rade sto treba...

U pravom prevodu peglanje tog napona. Tj, jos dalje u vecini slucajeva elektrolitski kondenzator(i) u naponskom delu!

come di

U kojoj meri treperi? Po celoj povrsini ekrana ili po coskovima?
Pre mesec-dva bilo je dosta price o slicnom problemu...
pa je tako bilo i slucajeva kod kojih je uzrok treperenja bio losa instalacija u kuci. Jednom momku je problem pravila ves masina, meni bojler... i resenje je bilo u promeni mesta prikljucka monitora. Ne tvrdim da se upravo to i tebi desava, ali eto da znas da i tako nesto postoji!:wave;

Interesantno nema sta...Treperenje je uglavnom po coskovima na levoj strani sto se najlepse vidi kada se upali racunar pa treperi logo 'energy'...btw to se desava vec par dana(i u oba windowsa koja koristim) premda je primetno da se treperenje smiri kada se monitor zagreje.Medjutim,evo sada kada sam upalio komp nema treperenja...nesto se cudno zbiva...Takodje naglasicu da od kada se to desilo pocelo je da se cuje ono 'cak" kada se monitor pali i gasi a to ranije nije bio slucaj.U pitanju je Samsung 550s...Od drugih uredjaja u blizini monitora su isti kao i proteklih godinu dana...

meni se ista stvar desava ali u poslednje vreme a to znaci prvih godinu i po dana nije a radi se o samsungu 750s. cini mi se da to nema veze sa izvorom napajanja vec da je katodna cev oslabila jer se i meni desava da posle 10 minuta od zagrevanja prestane. inace treperenje se desava u blagoj varijanti i to kad se malo pribliziz monitoru. mislim da ce i tebi i meni uskoro da crkne doticni.

Ima li pomoci?Serviseri,ako vas ima,dajte neki predlog?

npetar je napisao(la):
Ima li pomoci?Serviseri,ako vas ima,dajte neki predlog?
Od trenutka kad monitor pocne da se neuobicajeno ponasa to su simptomi da mu je pocelo odbrojavanje, samo je pitanje odakle je poceo i koliko brzo odbrojava :)
Ja bih razmislio o prelasku na 17" (krajnje je vreme), a ako se nadje para mozda i o 19"...

e tako je bilo i meni kada sam imao 15" samo odjedanput treperi a ja nista nisam ni dirao ni menjao i onda sam saznao da je komsio kupio neku bezicnu stanicu za fon sa dometom preko celog beograda (akon)
:) i sjebo mi monitor skroz na skroz i nista onda sam kupio drugi i premestio sam ga u drugu sobu type;

Komsija :rocket:

I dalje treperi...:(

majstorski

Svaki monitor treperi manje ili vise.
Trdudise da se naviknes.
Nije ti crkao ni elektrolitski kondenzator za peglu niti ti je ekran oslabio.
Jednostavno treperi kada se stabilizuje vreme , tj temperatura bice sve ok.
Dotegni sve za svaki slucaj.
Nikola

pisano je o ovom problemu pre par meseci, pretresite malo forum.
moj burazer ima slican problem i dan danas. setao monitor menjao kablove i nista. kad sam doneo monitor kod mene sve je radilo besprekorno. inace, monitor je samsung 757nf, a koliko vidim i ovde preovladjuje isti proizvodjac. dobio sam odgovor na par mesta da su samsunzi osetljiviji od ostalih. neki s problem resili tako sto su premestali monitor u drugi deo gajbe. bice da je problem napon ili neki izvor zracenja.
pozdrav

Nazad
Vrh Dno