Šta je novo?

Problem sa monitorom Samsung 2233SN

jovanov_s

Cenjen
Učlanjen(a)
15.12.2009
Poena
159
Evo, ovako!
Kupio sam pre par dana Samsungov 2233SN monitor i imam problema sa njim. Naime, pri manjim rezolucijama (npr. 1280x720) nije moguce podici refresh rate na 75Hz (dok kod starog tft monitora to nije nikakav problem)! Uvek prikazuje 60Hz, mada se meni cini da radi i na manje!
Osim toga, kada se stavi full HD rezolucija (znam da je to za njega i preporucljivo) ne mogu nikako da ga nastelujem kako mi odgovara! Sta god da uradim i kako god da ga podesim, posle pola sata gledanja u njega pocnu oci da me peku! Ako neko ima neki predlog sta da uradim (na koliko treba da stoji brightness, contrast, sharpness, gamma,...) bio bih mu zahvalan!

60HZ ti je normalno za njega, nema potreba da ganjas vise, i drzi ga na nativnoj rezoluciji 1920x1080 samo se potrudi da podesis kako ti odgovara jer ce ti tesko neko dati postavke posto negledaju svi isto, ali nemoj stavljati za pocetak osvjetljaj i kontrast preko 50% dok se ne naviknes a zatim probaj one njihove modove (text, movie, sport itd).

Znam ja da je 60 Hz normalno (tako mi je radio i stari bez problema i bez zamaranja ociju) ali ovaj novi mi ubija oci vec posle 15-tak minuta piljenja u njega! Probao sam da smanjujem contrast i brightness, ali nista nisam dobio time!

sto si kupio to si dobio... mislim da si se debelo zezno.. oci ti same govore.

imam isti monitor i nemam nikakvih problema sa njim sto se tice osvetljenosti imas predefinisane opcije tipa internet gameing dynamic brightness u meniju magic bright koje mozes da stavis na hotkey i odatle da menjas tako barem ja radi i gledam u njega cak i po nekoliko sati bez prekida da me pritom oci uopste ne zabole...

Da li jos neko ima slican problem sa ovim monitorom (imam isti samsung 2233 SN)

cini se kao da je suvise brightness povecan (a nije) - ima neke bele linije kao neko pozadinsko osvetljenje preko ekrana evo slike da pogledate:

to se dobije cim se ukljuci - brightness je na 20 contrast na 18 nemoguce je da je to problem

rezolucije sam menjao ali nisam video veliki napredak

da li neko zna o cemu se radi ?

cini se kao da je suvise brightness povecan (a nije) - ima neke bele linije kao neko pozadinsko osvetljenje preko ekrana evo slike da pogledate:

to se dobije cim se ukljuci - brightness je na 20 contrast na 18 nemoguce je da je to problem

Koliko vidim ti bas imas zestoko probijanje (mada mozda slika vara), bolje ga zameni/vrati ako jos mozes.

PA vrati ga ako imash garanciju... To nije normalno... Nije to obichno probijanje po ivicama ekrana...

ja ne znam sta kukate... monitori su vam sasvim ok... oces da kupis isto monitor kao moj , u istom kucistu samo moj kosta 180eura a tvoj /vas 130eura... pa u cemu je razlika ... u panelu... to je ono u sta gledas ceo dan... DELL od 22inca je 35 hiljade dinara... a ti hoces da imas 22incha za 13hiljade... pa ne moze... dobar panel kosta... a samo Samsung pakuje 4 tipa panela u svoje monitore... kao sto rekoh kuciste je isto.. sto platis to i dobijes... a
pouka: proveri koji je panel u pitanju... ako je konez, nosi na reklamaciju... ako ti priznaju...

Au bre, pokusaj da reklamiras. Ovo definitivno nije ispravno ponasanje monitora. Probijanja pozadinskog ima, ali mnooogo manje nego sto je na tvojoj slici.

Reklamiraj to bez razmisljanja !

Nazad
Vrh Dno