Šta je novo?

Problem sa monitorom - laptop

symbad

Čuven
Učlanjen(a)
23.08.2004
Poena
619
Kupio sam laptop HP u USA i imam jedno pitanje:
kada ga ukljucim da radi na bateriju, slika je malo tamna, a kada ga prikljucim na struju, slika postane perfektna, sto je i normalno, elem, od danas je obrnuto, kada je na bateriji slika je ekstra, a kada mu ubacim kabal slika potamni, u cemu je fora? U USA sam kupio i onaj mali transformator za americku struju, na njemu i radi jel da, sta da radim, da li da menjam ceo kabal ili.....?????!!!!!! Malopre kada sam iscupao kabal slika je ostala ista, niti tamni niti svetli........ovo mi je inace prvi laptop, sorry ako je pitanje glupo.

Poslednja izmena:
Ovako - kada izbacis laptop iz punjaca i radis na bateriji onda je normalno da ekran potamni. Razlog je sto pozadinsko osvetljenje vuce puno struje pa se tako stedi baterija. Obicno u setovanjima ima da se podesi kolika ce biti kada jacina osvetljenja ekrana i to potrazi u control panelu pod power setovanja ili nesto slicno. Kod nekih modela laptopova nemoguce je podesiti da osvetljenje na bateriji bude jako kao kada je na struji.

Ako se ne sladjes sa setovanjima probaj da nadjes kombinaciju tastera za povecanje osvetljenja. Na laptopovima na kojima sam ja radio (10tak :) ) je to ili FN+F5 (ili sl) ili FN+strelice ili ima zaseban taster

nema veze sa tvojim problemom ali treba da znas:
transformator ti ne treba posto njegov sopstveni transformator podrzava 100-240V standarno, kod svakog laptopa. I to bi trebalo da pise na kablu.
Samo ti kraj, koji je razlicit za nasu i njihovu uticnicu treba.

Poslednja izmena:
I_L_I_J_A je napisao(la):
Ovako - kada izbacis laptop iz punjaca i radis na bateriji onda je normalno da ekran potamni. Razlog je sto pozadinsko osvetljenje vuce puno struje pa se tako stedi baterija. Obicno u setovanjima ima da se podesi kolika ce biti kada jacina osvetljenja ekrana i to potrazi u control panelu pod power setovanja ili nesto slicno. Kod nekih modela laptopova nemoguce je podesiti da osvetljenje na bateriji bude jako kao kada je na struji.

Ako se ne sladjes sa setovanjima probaj da nadjes kombinaciju tastera za povecanje osvetljenja. Na laptopovima na kojima sam ja radio (10tak :) ) je to ili FN+F5 (ili sl) ili FN+strelice ili ima zaseban taster
OK je to, koristim ja FN taster i prosvetlim sliku, samo mi je nelogicno da ponekad na bateriji slika bude sveltlija nego na struji bez i sa podesavanjima.

Nazad
Vrh Dno