Šta je novo?

Problem sa monitorom/kucistem

Y2K986

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2007
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X + Lian Li Galahad 2 LCD 360
Matična ploča
ASUS ROG Strix B550-F Gaming Wifi II
RAM
64Gb Corsair Vengeance RGB RT
GPU
Sapphire RX 7800 XT Nitro+ Gaming OC
Zvuk
Klipsch The Fives
PSU
Corsair RM850x SHIFT 80 PLUS Gold
Kućište
Lian-Li O11D Evo RGB
Monitor
LG UltraGear 32GP850-B
Miš & tastatura
Logitech G G900 Chaos Spectrum + Razer BlackWidow V4 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Poz svima.Kompjuter je savrseno radio vec 3,5 god. ali u poslednje vreme je cini mi se poceo da puca po savovima...

Problem 1 : Monitor
Svaki put kada je monitor iskljucen (ohladi se ? ),kada ga ukljucim posle toga slika treperi,"igra",to traje neko vreme(koje je sve duze i duze) i posle toga se smiri.Za to vreme se sa gornje leve strane(iza monitora) cuje kao neko zujanje/pistanje koje traje sve dok slika treperi,i prestane da se cuje kad se slika smiri.
Ima li ko ideju sta moze da bude?Rekao bih da nesto polako ispusta dusu,samo se nadam da nije mnogo strasno...

Problem 2 : Grafika,RAM,HDD ??
Pre nekih mesec dana se po prvi put desilo da mi se komp zamrzne i to prilikom igranja CoD Black Ops.Par dana posle toga igrao sam Dead Space 2 i tom prilikom se komp jednostavno iskljucio/ugasio.Kada sam ga ukljucio ponovo cini mi se da je ventilator na grafickoj radio maksimalno,ali se smirilo dok se podigao sistem.Ovo zamrzavanje postaje sve cesce,kao i iskljucivanje kompjutera.Uglavnom se desava prilikom igranja igrica.Zanimljivo,jednom je zamrzo u desktopu,ali se "vratio" brzo i iskocio je pop-up koji je rekao nesto u smislu "nvidia driver *** kernel.dll (neki fajl cini mi se) je zabagovao ali se uspesno recover-ovao".Pre par dana sam stavio sveze drajvere za graficku,ali ocigledno to nije resilo problem.
Ne znam sta moze da bude,mirise mi na graficku ali stvarno ne znam.
Ima li ko ideju sta bi mogli biti???

Graficka : Palit 8800GT
RAM : 2x1Gb Geil
Procesor : Intel 6750
Ploca : Gigabyte P35 DS3
HDD : 2x500Gb, 1x640 Gb svi su WD AAKS
Monitor : Samsung 223BW
(mada sve to stoji u "moja misina")

Poslednja izmena:
Sto se tice prvog problema servis mi ne gine.

E sad,sto se tice drugog problema,izgleda da sam ga resio.Bilo je krajnje banalno.Program koji je regulisao temp. graficke kartice promenom broja obrtaja ventilatora (VDOTool) je iz nekog razloga prestao da radi.Instalirao sam program SpeedFan i pustio ga da radi u pozadini.Temp. grafe je bila 53 stepena dok se u igrama nije penjala iznad 57-58.Imam utisak da dok program nije radio,temp. grafe se penjala iznad odredjene granice (pretpostavljam 60-65 stepeni) sto je iniciralo automatsko iskljucivanje kompjutera.Ceo dan juce sam przio BulletStorm i Dotu i niti je zakucao niti se sistem restartovao...

Ovo sam napisao jer mozda ce nekome ikad pomoci...
Inace hvala na "pomoci"...

sto se tice monitora ( opste poznati ) problem je u tome sto ti kondenzatori na stampanoj ploci polako ispustaju dusu.
problem je jako jednostavno resiti zamenom kondenzatora, a sve to mozes uraditi i sam.

procesljaj malo forum imas detaljno sve , sa slikama vrednostima kondenzatora, sta kako///

Hvala druze.Procackao sam po forumu i sudeci po svemu stradali su kondenzatori...Napisao sam tamo svoj problem,pa rekoh ajde i ovde ako neko natrci.
Ako neko zna i voljan je da mi pomogne da zamenimo kondenzatore na monitoru da se ne vucem po servisima u Beogradu,uz naravno novcanu nadoknadu i pokoje pivce,neka mi se javi na PP da se dogovorimo. :)

Nazad
Vrh Dno