Šta je novo?

Problem sa monitorom IBM G74 (6547-OBN) i XP

Santa

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2003
Poena
675
Mozda je neko vec pisao o tome ali pomocu search opcije nisam nasao nista upotrebljivo. Znaci problem je u sledecem:

Pod Win Me mi je operativni sistem dozvoljavao 1024x768 osvezavanje 85Hz, dok mi XP dozvoljava samo 75, pa moram da odstikliram opciju hide modes that this monitor can't display. E sad problem je u igrama, jer mi rage 3d tweaker dozvoljava da zakljucam samo jednu rezoluciju na 85Hz, ako izaberem dve jedna nestaje:confused:, pa mi se igre startuju u 640x480. Drajver za monitor nisam nasao nigde na netu, cak ni na IBM sajtu, jedino sam video da je na nekom stranom forumu neki lik imao isti problem kao ja, ali niko mu nije odgovorio.

Da li je jedino resenje nov monitor?

Santa je napisao(la):
Mozda je neko vec pisao o tome ali pomocu search opcije nisam nasao nista upotrebljivo. Znaci problem je u sledecem:

Pod Win Me mi je operativni sistem dozvoljavao 1024x768 osvezavanje 85Hz, dok mi XP dozvoljava samo 75, pa moram da odstikliram opciju hide modes that this monitor can't display. E sad problem je u igrama, jer mi rage 3d tweaker dozvoljava da zakljucam samo jednu rezoluciju na 85Hz, ako izaberem dve jedna nestaje:confused:, pa mi se igre startuju u 640x480. Drajver za monitor nisam nasao nigde na netu, cak ni na IBM sajtu, jedino sam video da je na nekom stranom forumu neki lik imao isti problem kao ja, ali niko mu nije odgovorio.

Da li je jedino resenje nov monitor?
Ma kakav nov monitor ?!
Imao sam i ja slican problem (istina sa drugim monitorom), ali sam ga resio malim editovanjem po INF fajlu.
Pokusaj sa ovim fajlom koji je Ashley okacio, pa ako ne upali probaj da nadjes drajvere za neki slican IBM monitor, pa ako ni to ne upali probaj da editujes isti :)
Pokusaj da instaliras monitor kao Plug&Play (mozda ti ovo pomogne, mada ne verujem)...

Hvala vam obojici na trudu, ali i drajveri za lite-on imaju iste "simptome", samo 75 Hz maximum. Ipak cu da pocnem da trazim neki malo bolji monitor, jer je ipak zalosno da mi 1024x768 bude max. upotrebljiva rezolucija na ATI-ju. Thanx again.

:wave;

Slicne probleme sam ja resavao tako sto postojeci drajver zamenim, tako da stavim da je monitor. npr neki daewoo 19ica (koji definitivno ima 85Hz u toj rezoluciji), pa mu onda stavim 85Hz.:rocket:

Kao sto kaze DS9, odaberi neki jaci 17" ili bilo koji 19" i radice ti u visim freknvencijama osvezavanja.
Ovde pazi da ne preteras, da ti graficka ne ponudi monitoru 100+ Hz pri 1024.

Drugo resenje su alati tipa HzTool kojim sam namestas monitor tj. program sam pravi inf fajl. Posle ga takvog instaliras u OS i ladovina :)

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Kao sto kaze DS9, odaberi neki jaci 17" ili bilo koji 19" i radice ti u visim freknvencijama osvezavanja.
Ovde pazi da ne preteras, da ti graficka ne ponudi monitoru 100+ Hz pri 1024.

Drugo resenje su alati tipa HzTool kojim sam namestas monitor tj. program sam pravi inf fajl. Posle ga takvog instaliras u OS i ladovina :)

Pozdrav!
Koliko ja znam HzTool ne radi pod XP-om :(

Nazad
Vrh Dno