Šta je novo?

Problem sa monitorom (crvena boja u uglu)

dgproduction

Slavan
Učlanjen(a)
11.07.2008
Poena
345
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
Vec dugo vremena imam problem sa monitorom, problem se javi ponekad i onda sam od sebe nestane i sve bude ok par dana ili par nedalja, pa tako u krug, skoro vise od godinu dana traje i ne pogorsava se, od samog starta kada se pojavila ta crvena boja iz donjeg desnog ugla tako je i sada, nije ni vise ni manje, jel ima neke nade da se ovo sredi ili neko ima ideju sta bi mogao biti problem?
Inace probao sam monitor i na drugom racunaru odnosno druga grafika i isto je, probao druge kablove kada je problem prisutan menjao portove ali sve isto, tako da verujem da je problem u samom monitoru i da nisu ni GPU ni kablovi.

Cak sam poslednji put kada se to pojavili otvorio monitor da cisto bacim pogled mozda visuelno mogu uociti neki defekt ili slicno, sve deluje ok i na svom mestu, zatvorio i on proradio dobro, bas nema pravila kada se to javlja, dosta cudno.

20220318_160031.jpg

Ako je edge led, a verovatno jeste, crkavaju led (sijalice, na desnoj strani).

Probaj da smanjiš osvetljenje (brightness) na ispod 50%, izgasis monitor na 10-15 minuta, pa upališ i vidiš da će se ledovi opet tako buđavo upaliti.

Ovaj model

Sada sam ga iskljucio iz struje pa cu pokusati za 20 minuta ponovo.

Nazad
Vrh Dno