Šta je novo?

Problem sa monitorom (check signal cable)

Carpe Diem

Čuven
Učlanjen(a)
27.03.2002
Poena
609
Imam neki stariji 17" monitor Gateway2000 CrystalScan17. Problem sa njim je sto uvek kada se iskljuci racunar na monitoru se pojavi poruka:
"Check signal cable" isto kao da sam iscupao kabl od monitora sa graficke, tako da svaki put kada uradim shutdown racunara moram jos da ugasim monitor na prekidac. Probao sam i sa razlicitim grafickim karticama ali uvek isto.
Ima li pomoci?

Pogledaj da li ima negde nesto tipa Power menagement, pa ga upali ako je izgasen, Probaj da resetujes na fabricka setovanja...

Ako si mislio na Power Menagement na racunaru, to je u redu jer kad prikacim drugi monitor na moj racunar onda radi kako treba, a kad prikacim moj monitor na drugi racunar opet se javlja isti problem. Znaci nesto je do monitora ili mozda do kabla, ali sta?
:confused:

Nekad ima u meniju na monitoru, kao kod mene na Philipsu

Carpe Diem je napisao(la):
Imam neki stariji 17" monitor Gateway2000 CrystalScan17. Problem sa njim je sto uvek kada se iskljuci racunar na monitoru se pojavi poruka:
"Check signal cable" isto kao da sam iscupao kabl od monitora sa graficke, tako da svaki put kada uradim shutdown racunara moram jos da ugasim monitor na prekidac. Probao sam i sa razlicitim grafickim karticama ali uvek isto.
Ima li pomoci?

A do koje najnize rezolucije taj monitor podrzava? Ako si ga kuio polovnog, pre nekog vremena su se prodavali polovnjaci koji nisu podrzavali nista ispod 800x600, ne secam se osvezavanja. :wave;

srdjan_r je napisao(la):
...
A do koje najnize rezolucije taj monitor podrzava? Ako si ga kuio polovnog, pre nekog vremena su se prodavali polovnjaci koji nisu podrzavali nista ispod 800x600, ne secam se osvezavanja. :wave;

Mislim da podrzava 640x480 jer sam instalirao Windows98 od pocetka a to je default pocetna rezolucija. Sada je namesten na 800x600 na 85Hz a podrzava i 1024x768 na 75 Hz max. A zbog cega to pitas?

Carpe Diem je napisao(la):
Ima li pomoci?

Ako si kupio polovan monitor, moguce je da je predhodni vlasnik menjao kabl i da to nije originalni kabl za tvoj monitor tako da zice na tom kablu nisu povezane u potpunosti vec su povezane samo horizontala i vertikala.

mikle je napisao(la):
...
Ako si kupio polovan monitor, moguce je da je predhodni vlasnik menjao kabl i da to nije originalni kabl za tvoj monitor tako da zice na tom kablu nisu povezane u potpunosti vec su povezane samo horizontala i vertikala.

Da, kupio sam ga polovnog i to sto kazes je vrlo moguce. Moracu da ga otvorim i da vidim kako je kabl povezan.

Nazad
Vrh Dno