Šta je novo?

Problem sa molex-ima

• Začetnik teme Začetnik teme OCz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

OCz

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
440
Imam 3 Kontrolera koja se napajaju sa 4 molex konektorom + DVD-RW,Ploca,Kartica i stariji HDD 80GB koji mi sluzi za cuvanje muzike itd...
Na napajanju imam pet 4 molex konektora.
Sad, 7 na 5 ne ide logicno, sta da radim ?
Mislio sam da prodam/poklonim stari HDD pa ovaj WD da podelim na 200 i 50GB pa tih 50GB za te stvari, a ovaj cao darvine, ili da kupim jos jedan od recimo 500GB za main HDD, mada ne znam dal mi se to isplati.
A DVD-RW ?? znam da ima i sata da se kupe ali to mi je sve trosak do troska..
Uglavnom moram da imam prikacena 3 kontrolera,ploca i grafika, posto se ova napaja sa 4 molex konektorom, to nece biti prob kad uzmem neku iz 9 serije kad se pojave ali do tada mora ovako.
Dakle sta da radim ?
Da prodam HDD i DVD-RW ??
Jel ima neki nacin, tj. adapter koji IMA da se nadje/kupi kod nas sa kojim bi mogao nesto da iskombinujem ?
I da, ne seku mi se bas kablovi od ovog napajanja.

Poslednja izmena:
predlazem da uzmes ili usb fioku ili samo usb ata kabl... trosak je 10-tak e... mada licno, ja sam u slicnoj situaciji, batalio jedan 120gb hard i stoji mi u fioci (stavio sam bekap nekih vaznih stvari na njega i tako...)

USB Fioka i USB ATA kabl ? :zgran: sta je bre to, sta ce mi ATA ?
Moze link ili slika da vidim o cemu se radi lol,
Aaa, jel to mislis USB, pa na njemu da cuvam podatke ?
Ali meni treba HDD jer, sa "secondary" HDD-a pustam muziku,filmove, tu mi je sav nelegalan software ....i jedini koji imam....😀

Mislim da ti je predlagao USB rack za hard, znači staviš hard u tu kutiju i preko USBa to uštekaš u komp. Imaju svoje napajanje tako da ti to nije problem.

Za preostalo možeš da uzmeš Y račvu, tj. spliter za kabl za napajanje (od jednog dobiješ dva molexa), ali pazi da ti napajanje bude dovoljno jako.

Naravno, uvek možeš da kupiš jače napajanje i rešiš sve u jednom potezu 😉

Aha HDD rack, to bi moglo da mi resi prob sa HDD-om, jedino onda da vidim za DVD-RW, inace probao sam ranije nesto sa Y racvom, ali nije thelo da radi, tj. nije davalo dovoljno struje na oba uradjaja.
Drugo napajanje mi ne resava prob, posto mislim da sva i imaju 5 komada, s obzirom, napajanje iz moja masina <---

Koju granu si pokušao da splituješ? Ne znam kakvi su ti kontroleri koje imaš, ali cenim da vuku manje struje od HDD/DVDa, tako da bi mogao na tu granu da da staviš Y odakle bi napajao DVD, sve mi se čini da je to napajanje dovoljno jako, ali je problem u organizaciji.

BTW imaš i usb rekove za 5,25" tako da tu možeš da staviš DVD ako ništa drugo ne upali

Pa imao sam jednu Y racvu za 4 molex, i nju ubo na 4 molex sa napajanja, iz nje idu dva prikljucka znaci, 4 molex, i jedan sam ubo u DVD-RW a drugi u stari HDD, i HDD radio ali DVD ne, tj. ne otvara se kao i da nije prikljucen,
Koliko vidim ovaj plavi Zalman ima 7W input na 6 kanala, isto bi trebalo da je i sa srebrnim, a rade 5-12v..
Dal mogu 2 fan kontrolera da rade, tj. imaju dovoljno struje ako bi na jednu granu sa 4 molex splitovo i na dva prikljucka i onda ih prikacio na 2 kontrolera ?
Evo ti slike dole da vidis sta je u pitanju, crni je muskeeter on se isto povezuje sa 4 molex.
Bitno mi je samo sta da uradim sa DVD i HDD, gde da ih prikljucim kad su mi svi ovi 4 molex zauzeti za kontrolere, grafiku i plocu, to mi je prob.

Prilozi

• 2004867125746566743_rs.webp
    2004867125746566743_rs.webp
    68.4 KB · Pregleda: 81
  • SP_A0067.webp
    SP_A0067.webp
    68 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena:
Koliko vidim, to napajanje ima dve jače i dve slabije grane, a tebi dva konektora na PSU zvrje prazna? Iskreno, ja bih isekao one SATA konektore i nabudžio molekse na njihovo mesto, to bi ti skroz rešilo problem.
Onda bi imao grafičku i matičnu na po jednoj slabijoj grani, hard i dva kontrolera na jednoj jačoj, a DVD, drugi kontroler i HDD na drugoj jačoj.

Šta ti kaže softver kad sve priključiš, koliko je opterećenje po granama?

Malo sam pao u konfuziju, nisu na napajanju prikaceni senzori za toplote i te gluposti i dva kabla za PCIe posto mi i ne trebaju sada.
Pitas me sa racvom voltazu ? nemam sada racvu pa da ih prikacim to sam imao uz jedan stari kontroler koji sam prodao.
A trenutno je :

Mislis da ovaj jedan kabl gde su ima 3 Sata prikljucaka da njih isecem i tu nabudzim molex-e ?
Ne razumem se mnogo u struju, ali ista je voltaza jel tako i za Sata i za 4 molex ?
A jel ima neki adapter koji bi mogao da kupim da prikacim na sata konektor a dobijem output za molex ?
Ima obrnuto gde ide iz 4 molex u sata, imam jedan takav, ovde samo treba da ide obrnuto, zvuci moguce ?

*edit*
Upravo sam izbunario jedan Splitter i povezao 2 fan kontrolera na njega, i...rade oba !
Izgleda da mogu oba bez problema da rade i imaju dovoljno struje,
Znaci ovo sam uzeo,
http://www.short-circuit.com/images/products/cables/440003.jpg
Ovo mi je sad super, resilo mi je dosta problema, sad samo da vidim kako da se snadjem za DVD,
probao sam splitter sa DVD-em i HDD-om, i nece da radi DVD, ali oce ako stavim musketeer i DVD.
Znaci samo treba da uzbunarim jos jednu racvu i ovako rasporedim, odlicno ! 😀

Poslednja izmena:
da, mislio sam da umesto SATA konektora na tim kablovima nabudžiš molekse, to bi ti rešilo sve probleme. Nemam pojma da li mogu da se kupe adapteri, a ako bi to radio sam, samo pratiš boje i izostaviš narandžastu (pošto je molex nema). Najjeftinije i verovatno najbolje rešenje :smash:
EDIT: naravno, to ukoliko nikako ne bude htelo da ti radi sa spliterima

Poslednja izmena:
Y racva

Nije ti bila dobra racva,ne verujem da je nesto drugo u pitanju

Pa ne znam, ovako sad rade oba Kontrolera, jedino jel zna neko gde mogu da kupim jos jednu Y racvu ?
Sad jos da nadjem jednu i onda stavim DVD i Musketeer na nju, i resen prob, probao sam ta kombinacija radi🙂

E moj Mensone, a ja očekivao da si ti već menjao sve kombinacije 😀
Imaš to u skoro svakoj prodavnici kompjuterke opreme za neku siću.
:wave:

😀 Pokupio avatar sa neta, aj sutra cu izvrtim neke radnje mora da ima u nekoj, hvala na svim odgovorima, vazno je da sam na bezbolan nacin resio prob 🙂

Y račve će ti rešiti probleme. Ne vidim razlog zašto bi nešto izbacivao napolje ako ne moraš??

Nadji Sata to Molex konverter!

Nazad
Vrh Dno