Šta je novo?

Problem sa .mkv, zakucava

dr.Tiristor

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2005
Poena
379
Naime, kada pustim neki .mkv fajl, procesor mi se zakuca do kraja, film ide ide, pa stane, pa stoji nekoliko sekundi smrznut dok ton ide normalno, pa krene, pa smrzne i tako u krug, sto cini gledanje nemogucim, i moje zivce napetim.

Probao sam reinstalaciju kodeka, ali nema sanse. Isto.
Za .mkv koristim Gom.

Sve se desava na mojoj masini iz potpisa.

Ima li neko neki predlog, a da to nije istaliranje raznih kodek pakova i koriscenje wmp classic?

Ae, pa se kuckamo...

CoreAVC za takve filmove je must have...graficka ce da preuzme posao od procesora i ima da sljaka lepo.Ako GOM player ima podrsku za eksterni filter kakav je CoreAVC, onda ti je problem resen.

Naravno ja koristim MPC, koji je najbolja kombinacija, svidjao se tebi ili ne 😛

Ae, skidam, probam.

Zaboravih da ti napomenem- nadji CoreAVC professional edition, ne znam kakve su druge varijante, ova provereno radi i rasterecuje proc.
Njega koristim u kombinaciji sa AC3 filterom koji radi zvuk, dobar je jer se njime lepo moze podesavati visekanalni output.

Hali media spliter - za pun kvalitet
Core AVC - Za slabije Masine
Vob Sub -za prevod
i MPC kao osnova
to je to 🙂

my.php

Jok, isto je i sa ovim, naravno da sam skinuo pro edition...

I manite se tih MPC fora... Jednostavno.
Ako treba, idem da uzmem 5200+ ako ce pomoci, ali mpc ne ide...

Sta dalje?

Kako ne ide?Pusti film, i da li postoji neki info, koje filtere plejer trenutno koristi dok ide film?

Probaj haali media splitter, kao sto reche Weasel, i ja ga imam takodje btw...

Poslednja izmena:
probaj eventualno sa KMP player-om... njegovi interni codeci lepo rade posao sa MKV i slabijim masinama.

Realno ti je taj procesor slab i za malo zahtevniji 720p, a 1080p nemoj ni da pokušavaš.

pa ja imam Semprona 2800+ i pustam HD ripove... vecinu bez problema sa KMP playerom.

Ključna reč, većinu.
Imao sam A64 3000+ i neke 720p ripove ni jedan plejer nije mogao da pusti bez seckanja u scenama gde skoči bitrate, a probao sam MPC, KMP, VLC, sa CoreAVC i bez njega.

Da ti nije uključena Cool and Quiet opcija? Kod mene sa 4000+ ne podiže frekvenciju procesora kad pustim HD. Kad C&Q isključim sve trči lepo.

Nije ukljucena.

Nego, da mi je neko rekao juce da necu moci da gledam filmove sa mojom masinom, ja bih ga oterao u pm...
Nista, da spremam lovu za proc, jel to najelegantnije resenje, bez da se ja tu cimam sa nekim filterima i ostalo?
Znaci da bocnem i da radi, ne zelim da se dovijam da bih gledao film.?

Tesko da cu taj da naguram u moj socket 😉
Kontao sam da uzmem 5200+...

Tragedija, a taj komp bez problema moze da tera HD ripove.

I svejedno ce ti trebati kodeci i filteri za .mkv...

Cekaj, hoces da kazes da iako uzmem proc novi, i dalje ce mi seckati filmovi ako se ne iscimam sa filterima?
Pa onda ako cu svakako da se cimam, onda cu se cimati sa 50 eura vise u dzepu!

???

Pa vrlo je moguce, jedino sa nekim dual core bi mozda bio siguran da nece seckati (a da proc radi enkoding), PLUS sto ce ti opet trebati kodeci, jedino VLC plejer bi valjda to mogao da pusta bez dodatnih kodeka/filtera, ali i to je veliko pitanje.
Ne znam kako ne uspevas da namestis GOM plejer da radi kako treba sa tim...nemam iskustva s tim plejerom i ne znam da li uopste podrzava foru da neki deo posla baci na graficku, ali vidim po netu da je i to OK kombinacija koja bi trebalo da radi.
Steta zaista sto mrzis MPC, jer mi on u kombinaciji sa haali i coreAVC sljaka na masini sa Venice 3000+ i 7900GTO grafickom, vec par godina i nijedan 720p rip nije shtucnuo.

Nije do procesora posto je kod mene zakucavao par .mkv fajlova na E2180 @ 3GHz. Problem je do internog mkv kodeka. Nasao sam na netu "resenje", nazalost, da se koristi eksterni kodek, recimo ffdshow i opcija: f5 > others > codec > untick h264. Ako neko nadje bolje resenje nek napise, posto je player inace bas dobar.

Nesto sam cackao sa ffd i ne secka, ali mi se cini da je slika malo svetlija i losijeg kvaliteta.
Mozda se samo tripujem?
Nisam nista cackao u opcijama za sliku samo sam promenio kodek koji koristi, izbacio sam core avc i za sada je ok.
Znaci procesor moze, jedino sto se secam da sam pomerao bitrate u ffd ali i sa tim cu se poigrati kada budem imao vishe vremena....

Hvala svima na savetima i pomoci, videcemo kako ce sve ici...
Poz 🙂

E ovako, kada ukljucim opciju "Enable quick play mode [disable internal video filter]" onda ne secka.

Da li ima razlike u kvalitetu slike, ja se tripujem da ima...
Sta mislite?

Ja sam sa bartonom 2400 1.5 gb memorije i gf6800, bez problema pustao 720p, 1080p uvek je kasnio ton ili slika.
Znaci samo uskladi kodeke.
Pobrisi SVE kodeke i instaliraj samo ffdshow (najnoviji po mogucnoscu), instalirak mkv kod instalacije mu navedi da neces da koristis interne codeke i namesti da ne instalira njegove.
Tako je meni radilo, posto imas 19" ne bi trebalo da pustas 1080p nema potrebe 720p je dovoljno.
Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno