Šta je novo?

Problem sa memorijom...pomoc

perke33

Poštovan
Učlanjen(a)
07.11.2014
Poena
54
imam maticnu msi 790-fx-gd70, 2x1g ddr3 12800 ocz platinum trebalo mi je jos memorije pa sam kupio ocz gold pc3 10666 2x2g medjutim izgleda je ploca neprepoznaje tj nece ni da se pokrene windows...ako se neko razume molim za pomoc, mozda u biosu treba nesto da se menja posto moja 1 memorija je 1,8v a na ovoj pise 1,7...probao sam i samo novu da stavim ali opet nista..hvala

Znaci nece ni kada stavis samo jedan modul od 2GB? (probaj tako ako nisi, a i u svaki slot posebno)

Odradi update BIOS-a ploce, mozda pomogne.

Resetuj bios, te nove stavi u prva dva slota,(blize procesoru).
Namesti latencije rucno od sporije memorije 9-9-9 i napon na 1.8v. ili cak na 1.9v.

Poslednja izmena:
probao sam i to, stavio sam u sva 4 jedan modul i nece opet..trenutno citam oko ovog update biosa posto nikad to nisam radio pa cu da probam

Ta ploca ponekad ima problema sa ocitavanjem CL, namesti u biosu 9-9-9-24 i rucno napon na 1.8v
Menjanje napona ti je u Cell Menu.

Ta ploca ponekad ima problema sa ocitavanjem CL, namesti u biosu 9-9-9-24 i rucno napon na 1.8v
Menjanje napona ti je u Cell Menu.
sad to trazim vuce ali tesko mi ide, nemogu da nadjem gde se menja rucno..napon stoji na 1,8v takodje pokusavam da update bios ali mi neide ni to :) skinuo sam sa msi.com sajta zadnji bios ali kaze da nije za windows 7 ili sta vec idem ponovo da reset pa da probam da nadjem da namestim to sto kazes..hvala na brzim odgovorima

U Cell menu imas Advance DRAM Configuration.
U DRAM Advance Control imas sva podesavanja.

Nadjem konacno Ali IMA precise funkcija trcd, trip, tras, trtp, TRC, twr, trrd, twtr, trfco 1 2 3, pa poet Kolomna as ovim istim...prove 4 Sam stavio 9 9 9 24 a za love ostale DA ostavim auto?

Da, ostatak je manje bitan.

Izgleda je game over...no sistem found, sad nemoze ni sa stardom memorijom :)

Izvadi bateriju BIOS-a na par sekundi, pa je vrati nazad. (ceprkao si ta podesavanja za ram, pa ovim vracas sve na default)

ostaje mi DA program jos taj update bios jedino ako uspem

odradio sve ali opet nece...ubacio sam je u dr komp od prijatelja isto nece, tako da sam siguran da sam kupio neispravnu..hvala svima na pomoci

Nazad
Vrh Dno