Šta je novo?

Problem sa memorijom i OC?

samer

Slavan
Učlanjen(a)
22.05.2006
Poena
319
Masina u potpisu- do sad se lepo klokovala i preko 4GHz dok sam imao 2Gb RAM-a
Juce uzeh jos 2 modula od 1Gb, ali se razlikuju od prethodnih (novi su jednostrani- 1ranks 8 banks, a stari dvostrani 2ranks 4banks)
I stari i novi moduli su DDR2 na 1066MHz
Oznake starih:
Kingmax KLED48F-A8KI5

A nove:
Kingmax KLED48F-B8KO6

Kad podesim u BIOS-u FSB na 400Mhz trebalo bi sa minimalnim dizanjem napona da radi stabilno, ali netje ni da bootuje :wall:
Dizao sam napon i na memoriji- ali dzabe.
5-6 puta ga restartovah i ne ide!
Koji mu je Q-rac

Jel do memorije???

Nova memorija ti je CL6, a stara CL5 koliko se meni cini...

Poslednja izmena:
To ti je ockigledno problem sa memarom jednostavno vrati gde si uzeo i uzmi 2x2GB isto na 1066MHz prodas ta dva modula sto vec imas problem resen.

Probaj da podignes napon na NB ...a sta se desava kad stavis samo te nove module a izvadis stare ?

Ma odoh da zamenim.
Kupio sam u Telix-u koji su direktni nabavljaci, tako da ce mi zameniti za ranije module.
Zvao sam ih telefonom i rekli su da nema problema, a ako nemaju slucajno na lageru vratice mi pare.

Ma odoh da zamenim.
Kupio sam u Telix-u koji su direktni nabavljaci, tako da ce mi zameniti za ranije module.
Zvao sam ih telefonom i rekli su da nema problema, a ako nemaju slucajno na lageru vratice mi pare.

Sta bi druze, jel si ih zamenio? Evo i ja sam upravo porucio 2x1gb, al na drugom mestu...

Na zalost nemaju dvostrane memorije na lageru.
Vratili su mi pare, pa cu uzeti kad dobiju.

Novi problem... (uvek ih ima)
Kad sam izvadio tih 2Gb i vratio, vise ne mogu da pokrenem Vistu???
Netje ni u SAFE mod!
Krene da butuje i samo se restartuje!
A XP radi normalno.
Ima li neko slican problem?
I jos jedno pitanjce- mogu li i kako da "ubacim" registry file u Vistu preko XP-a (imam bekapovan ceo registry bas od tog dana pre nego sam izvadio memaru)?
Mozda bi to resilo problem?

Nazad
Vrh Dno