Šta je novo?

Problem sa Maxtorom....

zokii

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2006
Poena
319
drugarica mi reče ovako: ''ja počela da prebacujem neku muziku sa 'c' na 'd' hard disk, odjednom pukl'o sve i nije hteo da mi se digne windows''....''jer imaš jedan hdd sa dve particije ili dva hdd-a??''......''nemam pojma''....

odem ja kod nje, zaista neće da digne win ni ''safe mode'', ni ''last known bla bla bla''... skinem ja hdd (ispostavi se da je komada jedan-dve particije :)), donesem kod mene gajbi, stavim, prepozna ga u biosu, krene normalno da diže win (xp sp2, ako nekog baš zanima), u trenutku pojavi se onaj blue screen da čekira disk (ovaj novi hdd, drugaricin), ja to preskočim jer me mrzelo da čekam....uđe u win, prepozna ''new device''.....sve kul....ponudi mi da restartujem komp, ja neću... krenem ja da uđem na prvu particiju (ona gde se nalazio win folder) - ne prepoznaje hdd, iako ga u my computeru vidi da postoji, ali ne može da mu se pristupi - poruka koju izbacuje win je ova...pokušam da uđem na drugu, sve kul, ulazi ok, pušta muziku i filmove sa nje bez problema....restartujem ja komp, sve ispočetka, opet mi se pojavi onaj ''blue screen'' za čekiranje diska, čekuje oba i dok je to radio izbacivao je ovu poruku: FILE RECORD SEGMENT (pa neki broj) IS UNREADABLE, pa onda obriše taj record segment koji je ''nečitljiv''...i tako za obe particije....ponovo uđe u win, i ponovo ista priča: prvu particiju ne prepoznaje, druga opušteno šljaka....

kapiram ja da je problem sa prvom particijom (tri bambija za mene :))....sad me zanima konkretno šta je..... da li je moguće uz pomoć nekog recovery tollz-a da se povrate podaci, jer se tamo takođe nalazi brdo 'zike i slika i šta ti ja znam kojih sve fajlova, ili mora format c:...pošto sumnjam da je ta particija crkla....

e da, u pitanju je MAXTOR DiamondMax Plus 9, 120GB (valjda) 8MB bafera, ATA 133.... :D

'fala unapred na pomoći.....

neće da mi pokrene taj programčić....

Potpuno isti problem sam imao sa svojim (onda) novim WD 200GB diskom. Kopiram muziku za cd-roma na hdd i resetuje se komp. Posle nece da se digne sistem. Pise mi Error loading OS ili Registry missing or corrupted... Posle sam provalio da se to desava samo pri kopiranju na jednu od 3 particije tog diska. Nemam pojma u cemu je fora, pa i mene ovo zanima.

...... krene normalno da diže win (xp sp2, ako nekog baš zanima), u trenutku pojavi se onaj blue screen da čekira disk (ovaj novi hdd, drugaricin), ja to preskočim jer me mrzelo da čekam....uđe u win, prepozna ''new device''.....sve kul....ponudi mi da restartujem komp, ja neću... krenem ja da uđem na prvu particiju (ona gde se nalazio win folder) - ne prepoznaje hdd, iako ga u my computeru vidi da postoji, ali ne može da mu se pristupi - poruka koju izbacuje win je ova...pokušam da uđem na drugu, sve kul, ulazi ok, pušta muziku i filmove sa nje bez problema....restartujem ja komp, sve ispočetka, opet mi se pojavi onaj ''blue screen'' za čekiranje diska, čekuje oba i dok je to radio izbacivao je ovu poruku: FILE RECORD SEGMENT (pa neki broj) IS UNREADABLE, pa onda obriše taj record segment koji je ''nečitljiv''...i tako za obe particije....ponovo uđe u win, i ponovo ista priča: prvu particiju ne prepoznaje, druga opušteno šljaka....

kapiram ja da je problem sa prvom particijom (tri bambija za mene :))....sad me zanima konkretno šta je..... da li je moguće uz pomoć nekog recovery tollz-a da se povrate podaci, jer se tamo takođe nalazi brdo 'zike i slika i šta ti ja znam kojih sve fajlova, ili mora format c:...pošto sumnjam da je ta particija crkla....

e da, u pitanju je MAXTOR DiamondMax Plus 9, 120GB (valjda) 8MB bafera, ATA 133.... :D

'fala unapred na pomoći.....

posle toliko cimanja pitanje je staje od podataka
uopste ostalo na toj particiji.....

odradio mu preko noći test sa power maxom 4.23, izbacio mi da nije prošao test (well duuuhhh :trust:), i code za grešku mu je de69d379.... odem na www.maxtor.com, i tamo lepo piše:

What to do if PowerMax generates an eight digit diagnostic code:
Replace the drive. An eight digit diagnostic code indicates that the drive is failing and should be replaced as soon as possible. Backup your data, if possible, and obtain a RMA, provided the drive is still under warranty. The eight digit code will be required to obtain a return authorization (RMA). For information on warranty status and drive replacement (RMA) please visit our Warranty Information Page.

fak, '*** sam ježa u leđa..... sad me zanima, da li mogu da se povrate podaci sa nekim utilitiem sa hirensa 4.1 (pošto nikad do sada to nisam radio, ne znam kako izgleda to uopšte :))

Ha, zanimljivo. Kad sam ranije testirao svoj WD posle istih simptoma (pomocu nekog tool-a sa WD-ovog sajta) izbacio je kao da je disk potpuno ispravan!?

čini mi se da je isti problem....

i šta sad?? mislim, sa tim ''secret timer''-om??

Kakav bre secret timer??? :D Odakle vam sad to? Ni na googlu nema nista o tome. Da ne pricam da se isti problem na mom WD-u javio prilikom prvog kopiranja na tu (trecu) particiju, a disk je bio ganc nov. Da mozda proizvodjac nije omasio u kojoj decimali kod mog timera? ;)

........ sad me zanima, da li mogu da se povrate podaci sa nekim utilitiem sa hirensa 4.1 (pošto nikad do sada to nisam radio, ne znam kako izgleda to uopšte :))

Ta ver . 4.1 je jako stara...

sad su v8.xx....

A akoto nisi radio do sada verovatno ces se namuciti...

Ma nema veze to sa tim, jednostavno u momentu kad ti se resetovao komp skenjao ti se boot sector na disku i zato win nece da se podigne. Moj savet je samo format c particije i nova instalacija.

ne mogu format c dve tačke jer treba da se sačuva gomila muzike i slika....***....

Pa onda ga nakaci na drugi komp i iskopiraj privremeno na drugi disk sve potrebne informacije i kasnije vrati..:eyebrows:

^:lupko:
... krenem ja da uđem na prvu particiju (ona gde se nalazio win folder) - ne prepoznaje hdd, iako ga u my computeru vidi da postoji, ali ne može da mu se pristupi - poruka koju izbacuje win je ova...pokušam da uđem na drugu, sve kul, ulazi ok, pušta muziku i filmove sa nje bez problema....

kapiraš??

Kakav bre secret timer??? :D Odakle vam sad to? Ni na googlu nema nista o tome. Da ne pricam da se isti problem na mom WD-u javio prilikom prvog kopiranja na tu (trecu) particiju, a disk je bio ganc nov. Da mozda proizvodjac nije omasio u kojoj decimali kod mog timera? ;)

pa naravno da nema na googlu nista , zato je to secret timer

:D:D:D

zezam se :)

fora je u tome sto diskovi iz istih serija (tojest bili su na istoj paleti kad ih je dovezao neki kamion sa bugarskim tablicama i losim amortizerima) imaju tendenciju da crkavaju u isto vreme ( u razmaku od nedelju dve)

tako sam prosao par puta davnih godina kad sam kupovao diskove za drustvo .. i posle godinu i mesec dana crkne meni , crkne drugaru , komsiji... :)

Nazad
Vrh Dno