zokii
Slavan
- Učlanjen(a)
- 26.05.2006
- Poena
- 319
drugarica mi reče ovako: ''ja počela da prebacujem neku muziku sa 'c' na 'd' hard disk, odjednom pukl'o sve i nije hteo da mi se digne windows''....''jer imaš jedan hdd sa dve particije ili dva hdd-a??''......''nemam pojma''....
odem ja kod nje, zaista neće da digne win ni ''safe mode'', ni ''last known bla bla bla''... skinem ja hdd (ispostavi se da je komada jedan-dve particije
), donesem kod mene gajbi, stavim, prepozna ga u biosu, krene normalno da diže win (xp sp2, ako nekog baš zanima), u trenutku pojavi se onaj blue screen da čekira disk (ovaj novi hdd, drugaricin), ja to preskočim jer me mrzelo da čekam....uđe u win, prepozna ''new device''.....sve kul....ponudi mi da restartujem komp, ja neću... krenem ja da uđem na prvu particiju (ona gde se nalazio win folder) - ne prepoznaje hdd, iako ga u my computeru vidi da postoji, ali ne može da mu se pristupi - poruka koju izbacuje win je ova...pokušam da uđem na drugu, sve kul, ulazi ok, pušta muziku i filmove sa nje bez problema....restartujem ja komp, sve ispočetka, opet mi se pojavi onaj ''blue screen'' za čekiranje diska, čekuje oba i dok je to radio izbacivao je ovu poruku: FILE RECORD SEGMENT (pa neki broj) IS UNREADABLE, pa onda obriše taj record segment koji je ''nečitljiv''...i tako za obe particije....ponovo uđe u win, i ponovo ista priča: prvu particiju ne prepoznaje, druga opušteno šljaka....
kapiram ja da je problem sa prvom particijom (tri bambija za mene
)....sad me zanima konkretno šta je..... da li je moguće uz pomoć nekog recovery tollz-a da se povrate podaci, jer se tamo takođe nalazi brdo 'zike i slika i šta ti ja znam kojih sve fajlova, ili mora format c:...pošto sumnjam da je ta particija crkla....
e da, u pitanju je MAXTOR DiamondMax Plus 9, 120GB (valjda) 8MB bafera, ATA 133....
'fala unapred na pomoći.....
odem ja kod nje, zaista neće da digne win ni ''safe mode'', ni ''last known bla bla bla''... skinem ja hdd (ispostavi se da je komada jedan-dve particije
kapiram ja da je problem sa prvom particijom (tri bambija za mene
e da, u pitanju je MAXTOR DiamondMax Plus 9, 120GB (valjda) 8MB bafera, ATA 133....
'fala unapred na pomoći.....