Ugljesa_kv1
Čuven
- Učlanjen(a)
- 29.12.2001
- Poena
- 609
Posto vec neko vreme imam winXP hteo sam da ga obrisem i pocnem ponovo.
Medjutim, kada sam probao format c: u DOS-u jednostavno se racunar ukocio.
Kada sam ga resetovao, BIOS mi je prikazivao da HDD (Maxtor VL40 40gb) nema
39083MB nego 32227MB! isto to mije prijavljivao i Partition Magic 7 i ceo
hard disk je pisalo samo BAD. Odneo sam hard kod drugara i podaci sa D particije
su bili potpuno dostupni ali je i dalje bilo manjka prostora i PM7 prikazivao HDD BAD(uzgred je prikazivao i neku pogresnu geometriju HDD-a).
posle dugog cimanja sam uspeo da povratim onih 6gb koji su nestali i instalirao Win98.
Jednom prilikom(danas) mi se desilo da kada sam probao da pristupim D particiji
win98 mi je prikazao File Alocation Table Error. Posle restarta sve je radilo OK!
Ploca je Abit BE6 II sa HPT366 kontrolerom!!
HDD nije formatiran u DOS-u nego u Partition Magic-u a tu sam napravio i particije.
velicine particija(ako to nesto znaci)
C:= 5.4 gb
d:= 33.2 gb
molim za pomoc.
uzgred: WinXP je posle svakog restarta radio checkdisk ali je radio sasvim normalno i lampica
koja pokazuje da li HDD nesto radi non-stop svetli dok kod drugara u racunaru svetli samo kad treba.
Medjutim, kada sam probao format c: u DOS-u jednostavno se racunar ukocio.
Kada sam ga resetovao, BIOS mi je prikazivao da HDD (Maxtor VL40 40gb) nema
39083MB nego 32227MB! isto to mije prijavljivao i Partition Magic 7 i ceo
hard disk je pisalo samo BAD. Odneo sam hard kod drugara i podaci sa D particije
su bili potpuno dostupni ali je i dalje bilo manjka prostora i PM7 prikazivao HDD BAD(uzgred je prikazivao i neku pogresnu geometriju HDD-a).
posle dugog cimanja sam uspeo da povratim onih 6gb koji su nestali i instalirao Win98.
Jednom prilikom(danas) mi se desilo da kada sam probao da pristupim D particiji
win98 mi je prikazao File Alocation Table Error. Posle restarta sve je radilo OK!
Ploca je Abit BE6 II sa HPT366 kontrolerom!!
HDD nije formatiran u DOS-u nego u Partition Magic-u a tu sam napravio i particije.
velicine particija(ako to nesto znaci)
C:= 5.4 gb
d:= 33.2 gb
molim za pomoc.
uzgred: WinXP je posle svakog restarta radio checkdisk ali je radio sasvim normalno i lampica
koja pokazuje da li HDD nesto radi non-stop svetli dok kod drugara u racunaru svetli samo kad treba.