Šta je novo?

Problem sa MAXTOROM - Maxtor Romulus DAH017KZ

Raksa

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2005
Poena
319
Dotični HDD u BIOS-u prijavljuje kao MAXTOR ROMULUS DAH017KZ!?
U windowsu ga uopšte ne prepoznaje, probao sam na par različitih ploča da ga povežem ali problem ostaje isti... Da li neko možda zna u čemu je problem? Ne smem ni da napomenem da imam gomilu važnih podataka na njemu!!!! Bilo kakva pomoć u vezi ovog problema mi puno znači... Hvala na brzim odgovorima!!!!

Ako ga BIOS vidi, znaci da je ziv, pokusaj sa nekim boot-abilnim programom da ga ocitas (npr. ako nista drugo, onda bar da SMART ocitas)... Imas dosta programa na Hiren's BootCD-u, a mozes upotrijeebiti i SMARTUDM - HDD S.M.A.R.T. Viewer v2.00 kao nezavisno resenje...
Ako bi uspjeo ocitati SMART i neke osnovne informacije o disku, to bi ti mozda dalo neke odgovore!

Ne nije "ziv", bolje ga ne cackaj. Nije se inicijalizovao kako treba (vise mogucih razloga) pa se prijavljuje alijasom.

Nisam ni mislio da ga "čačkam" problem je u tome što i ne znam šta da uradim sa njim! Nego da li je ovo problem sa elektronikom ili možda ima veze sa mehanikom, logičnije mi je da ima veze sa elektronikom!

Mozda je elektronika ali je verovatnija varijanta ostecena servisna zona ili glave.

Nazad
Vrh Dno