Šta je novo?

problem sa Maxtorom 20gb

marko11111

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2002
Poena
619
Problem je sledeci: disk indeks za Maxtora 20gb na 7200rpm u Sandri je neverovatnih 2903!!! Zasto tako malo?

Prvo,koji OS imas,ako imas VIA plocu,da li imas 4-in-1 drivere,da li si ukljucio UDMA mod itd.

ovako stoje stvari:imam 2 diska jedan je taj Maxtor drugi je Seagate 1.7gb star 4 god.E taj seagate daje disk index 2950,znaci vise i od Maxtora.Vezani su na razlicite grane (na jednoj ja samo Maxtor,a na drugoj Seagate i cd rom).Ploca je doduse SiS 730, ali ipak na bi trbalo toliko da ga usporava.OS je windows 98SE ,i drajveri su njegovi.Da na trebaju neki posebni drajveri?DMA je ukljucen,samo na Maxtora.IDE kabl je onaj od 5 dem.

Sandra je qurva - i ne treba joj nista verovati :)

Nabavi neki drugi program, na primer HDTach pa postuj rezultate.

Pozdrav:)

Hmmm...to bi se odmah osetilo, Sandra uopste nije potrebna, pod uslovom da momak ima imalo iskustva.
Da nisi stavio na Maxtora onaj UDMA33 kabl ?
P.S. trebaju posebni drajveri. Skini sa Benchmarka Via 4in1 4,37 i posle instalacije udji u properties harda i checkiraj DMA mod.

filipenko je napisao(la):
Hmmm...to bi se odmah osetilo, Sandra uopste nije potrebna, pod uslovom da momak ima imalo iskustva.
Da nisi stavio na Maxtora onaj UDMA33 kabl ?
P.S. trebaju posebni drajveri. Skini sa Benchmarka Via 4in1 4,37 i posle instalacije udji u properties harda i checkiraj DMA mod.

Ali covek ima SiS chip set, sta ce mu Via drajveri ?

Perica je napisao(la):
Ali covek ima SiS chip set, sta ce mu Via drajveri ?

Ma prevideo covek da je SIS ploca, znaci ne downloaduj VIA.

omnik je napisao(la):
Sandra je qurva - i ne treba joj nista verovati :)

Nabavi neki drugi program, na primer HDTach pa postuj rezultate.

Pozdrav:)

Slazem se sa Omnikom i meni je cesto davala neke nebulozne rezultate, nemoj je uzimati previse u obzir.

Amon_Ra je napisao(la):
Slazem se sa Omnikom i meni je cesto davala neke nebulozne rezultate, nemoj je uzimati previse u obzir.

Resen problem (valjda).Update BIOSa+novi kabl daje oko 27000 na Sandri....
Hvala.

jos jedna stvar oko maxtora...

ima neki program na matroxsovom sajtu koji kontrolise buku hdd-a. u glasnijem modu hard radi brze ali i glasnije a sa ukljucenim tihim modom necuje se nista ali zato radi 10-20% sporije
toliko od mene

Re: jos jedna stvar oko maxtora...

Tom je napisao(la):
ima neki program na matroxsovom sajtu koji kontrolise buku hdd-a. u glasnijem modu hard radi brze ali i glasnije a sa ukljucenim tihim modom necuje se nista ali zato radi 10-20% sporije
toliko od mene

A ja da dodam kao vlasnik Maxtorovog 7200 diska i korisnik negdasnji tog programcica da ti uopste nije potrebno...dobices koju hiljadarku u sandri, razliku neces osetiti osim ako se ne bavis video montazom (al ne verujem zbog SiSa :D) a disk ti se ovako naprosto uopste ne cuje. Nemas pojma koja je to milina...U stvari imas jer ga koristis ;)

Nazad
Vrh Dno