Šta je novo?

Problem sa Maximus formula x38

DUNCHECK

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
304
Pozdrav u zadnje vreme sam imao problema sa paljenjem kompijutera . Prilikom pritiska start dugmeta, kad dolazi do provere sistema, zakuca na "det dram" posto se uz plocu dobije displej koji pokazuje sva ta ocitavanja. u pocetku sam taj problem resavao restartom, kad ni to nije pomagalo izvadio sam jednu memoriju i vratio je, i kompijuter se palio, culo se "bip"pri startovanju, sada nista ne pomaze. Zatim je dosao drugar koji je malo povezao voltazu na memorijama procesoru i klokovao malkice racunar. nije bilo problema sa radom jedno nedelju dana. kapiram da nije zapmtio . sada ne znam sta da radim kakom da pokrenem racunar bar da dodjem do biosa. da bi mogao da podesim voltazu ponovo. nece da se upali cak ni sa jednom memorijom od 1giga.
Inace konfiguracija je. ploca: Maximus formula,
procesor intel core 2 duo e6850
grafika. ge force 8800 gtx
ram 4 gb kingston hyper x pc 9600 na 1200 mhz
pomoc molim vas ne mogu da pokrenem racunar a sada je jako tesko naci dobru ddr2 plocu sa 775 soketom.

Trebalo bi da imas dugme pozadi, kod konektora za usb i te stvari koje kad pritisnes resetuje ti CMOS. Probaj sa tim dugmetom. Kako bi ono radilo mora jedan prekidac na ploci da bude u ispravnom polozaju ili tako nesto. Pogledaj po ploci, trebalo bi da je izuzetno vidljiv i drugaciji od ostatka ploce.

Inace ta poruka znaci da ti RAM nije bas stabilan.

P.S. Da li bi hteo da prodas LCD display za plocu? Moj je polomljen.

Nazad
Vrh Dno