Šta je novo?

Problem sa MathType-om

nikolamf

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2002
Poena
601
Da li je nekom poznata sledeca pojava?

Naime, koristim equation editor, preciznije mathype 5.0 za kucanje formula u
Word-u.
S vremena na vreme (ali po Marfijevom zakonu uvek na najkompleksnijim
formulama) dogodi se da equation objekti "odbijaju" da se edituju.
Posle dvostrukog klika, umesto editora, dobijam prozor "Format picture"???

Inace ovo se manifestuje jos i cinjenicom da jednacina koja "otkaze
poslusnost" nije vise blago osencena.

Zna li neko za resenje ovaj bag, ili sta li je vec...?

Baš o ovome je bila rasprava pre neki mesec na yu.comp.software (ja pokrenuo). Elem, kao što i piše na Mathtype-ovom sajtu problem nastaje uglavnom kada se jednačine kopiraju direktno, znači cut & paste celog objekta. Predlog je da se jenadčina paste-uje ali ne direktno u dokument, već da se pokrene editor, pa tamo. A najčešće se dešava i kada kopiraš jednačinu koja je odradjena ili u drugoj verziji Mathtypea, ili u M$ovom plagijatu - Equation editoru.
Neki savetuju povratak na ver 4.x, navodno je manje problema sa time. BTW nije problem u Mathtype-u, već u Word-u. Bloatware, šta ćeš...
Pravog rešenja nema. Nego da li ti se dešava da ti Word ne dozvoljava snimanje fajla kada radiš sa dokumentom koji ima mnogo jednačina?

Na staroj masini (Celeron 400) mi se desavalo da mi word ne dozvoljava snimanje - sto sam resio tako sa "copy - ugasi Word - otvori Word - paste metodom".

A sada mi se desava (Athlon XP 1700 256 Mb RAM) da se povremeno pri pokusaju snimanja word "ugasi", medjutim pokrene se recovery i uz malo cimanja, ipak ne izgubim podatke...

Nazad
Vrh Dno