Šta je novo?

Problem sa masinom, cudno resetovanje!

RasetaM

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2001
Poena
619
Konfiguracija sledeca:
Gigabyte GA-8I945PL-GE, LGA775, PCI-E, DDRII, SATAII + LAN +SB
Intel P4 D820 Dual 2.8GHz Box, LGA775, FSB800, 2MB
DDR2 1 GB PC 400 PQI
160GB WD Caviar WD160JS SATA2, 7200rpm, 8MB
Gigabyte VGA ATI RX1600 PRO 256MB PCI-e 128b DVI TV-OUT
CHIEFTEC DG-01 B-D-U 300 MIDI black, 3x5.25+2+2x3.5

Problem je u tome sto se mashina nekad posle 15 a nekad posle par sati igranja resetuje. Ima li neko predlog resenja.
Drajveri od grafike su menjani i posle toga je radio 2 nedelje bez problema, i onda opet poceo. Ne pregreva se grafika, ima i dodatni ventilator.

Restartovanje prilikom igranja - malo mirise na napajanje, kao da dostize limit snage.

Graficka - jel oc-ovana ?

Poslednja izmena:
Probacu da zamenim napajanje.

Nije klokovana grafika.

Zamenio sam napajanje i 2 dana radi bez problema. Probacu ga jos par dana pa cu vas obavestiti.

EVo posle vise dana testa resetovanje opet krenulo! Znaci ludim!

Reinstall sistema, resetovanje CMOS-a... Pa ispocetka!

Ako ti je zvucna onboard islkljuci sound acceleration iz DirectX-a.

Ako ti je zvucna onboard islkljuci sound acceleration iz DirectX-a.

Probam pa javljam rezultat, u medjuvremenu sam nasao i jos jedan predlog skroz banalan da u biosu promenim kriticnu temperaturu na preko 80 stepeni. Pa videcemo hoce li mozda to da resi problem.

Inace, da li koristis UPS? Ili neki surge arrestor, mene je napon mnogo zezao u kuci i non-stop se resetovao, otkad sam ga povezao na UPS radi kao sat... Bilo koji ce da vrsi posao!

Postoji UPS.

Onda ces morati komponentu po komponentu da testiras!

Ako je masina OC vrati sve na default frekfencije. Proveri memoriju sa memtest. Probaj Prime95. Novi BIOS za Ploci, najnovije drajvere za plocu. Probaj metodom eliminacije naci problem, zamjenuj svaki deo u kompjuteru sa nekim drugim ako imas i probaj da nadjes problematican deo i zameni ga sa novim.

Pa to i radimo, samo problem je sto posle svake zamene dela on radi po 10-tak dana pa opet pocne da se resetuje.

Nazad
Vrh Dno