Šta je novo?

Problem sa malim kulerom na napajanju

Skyfall

Cenjen
Učlanjen(a)
25.06.2012
Poena
180
Kao što piše u naslovu. Pre neki dan mi se desio problem sa kulerom na napajanju, što sam primetio nakon mirisa dima - doduše ništa se nije zapalilo, samo se baš baš pregrejalo. Kada sam izvukao kućište ispod stola primetio sam da kuler uopšte ne radi. Ugasio sam računar, izduvao usisivačem prašinu pošto ko zna od kada je taj deo zadnji put čišćen, i uključio ga ponovo. Ovog puta je radio i to potpuno normalno.

Pitanje za nekoga ko se razume. Da li je potrebno da se taj kuler menja? Koja je cena? Da li mora neki specifičan da se kupuje, ili se to u prodavnici zove kuler za napajanje :D
Komp je mator okruglo pet godina. Možda je dotrajao (kuler)? Komp mi za sada savršeno vrši sve što mi je potrebno...

Hvala unapred!

taj vent ima samo jednu svrhu ato je da izbacuje topao vazduh
pitanje je da li je svojim prestankom rada naneo stetu na napajanju
a mogu da zamislim koliko je bio prasnjav kada nije mogao da vrti
taj miris dima je lako moguce od nekog izduvalog kondezatora
a to za posledicu moze da ima da ti baci neki pik struje na plocu hard i slicno

Hvala jaga na odgovoru. Ali nije prestao da se okrece zbog prasine. Nije ga to kocilo. Evo i danas kada je potpuno cist nece uvek iz prve da krene da vrti nego moram da restartujem racunar par puta. Da li zna neko koliko je tesko zameniti taj kuler i koliko on kosta?

Ako ti je napajanje u garanciji (računar je 5 godina star, ali ne znači da je i napajanje :)), vidi da ti prodavac reši problem. Ako nije ili ne mariš za garanciju, kupi 80x80mm ventilator ili kojih već dimenzija odgovara i zameni sam.

Hvala RazbojNiche :) sam cu ja to da odradim. To je van garancije. A od prvog dana je moglo da se otvara kuciste, nije bilo zapecaceno :d taman mala avanturica, do prodavnice po kuler pa zamena :D

a kada vec otvaras napajanje radi zamene coolera pregledaj kondenzatore da li ima naduvenih ili nedaj boze prsnutih... posto je sasvim moguce da se prilikom pregrevanja nesto desilo... zato sto kazes da se osetio miris dima...

"Mali" update: skinuo sam napajanje i izduvao ga malo, vratio sve nazad na mesto i sada racunar nece da se ukljuci... Crklo? Da kupujem novo ili?

Vrh Dno