Šta je novo?

Problem sa Lucent Agere modemom...

nemanjam

Čuven
Učlanjen(a)
14.02.2003
Poena
604
U cemu je problem sa Lucent modemom kada prestane da otvara vezu ka telefonskoj liniji. Naime, telefonski kabal je dobro prikljucen, najnoviji drajveri su OK instalirani, uneseno je x3 kao "Extra setings", pojacan je modemski speaker do maksimuma i sve ostalo je OK, a pri pokusaju konekcije od modema ne dolazi nikakav zvuk sa linije veze vec modem i bez toga okrene broj, ali takoreci na slepo, jer telefonska veza ostaje i dalje slobodna.
Da li je ovaj kvar moguce ispraviti i sta je otislo na samom modemu, posto sam uveliko siguran da je hardverski problem. Inace modem je sa Agere cipom, a proizvodi ga (na kutiji pise) OrangePC.
Pozdrav...

Ako je prethodno dobro radio, pa je nakon nekog vremena poceo tako da se ponasa onda mu je verovatno otisao taj deo koji "dize" "slusalicu". Neko mi rece da je to relej, al` ne bih da me neko hvata za rec.
Zameni ga.

Mozes da probas sa rucnim pozivanjem,a zatim se konektujes,kod mene je palilo.

Kod druga nije tako isto hteo da radi, modem, a dan pre toga je radio ok,pa ga posle malo i win zezao!
Sve u svemu "kvar" je bio u tome da se modem malo izvukao iz PCI slota(ne znam kako), taman toliko da kad pustis proveru statusa sve lepo odradi i okrece broj ali nije bilo signala linije!
Savet:eek:tvori kuciste i malo "poguraj" modem i proveri da li je ok!
Ako to ne upali probajnkod nekog drugog da ga ubacis i vidis!
Javi sta si uradio.

nemanjam je napisao(la):
U cemu je problem sa Lucent modemom kada prestane da otvara vezu ka telefonskoj liniji. Naime, telefonski kabal je dobro prikljucen, najnoviji drajveri su OK instalirani, uneseno je x3 kao "Extra setings", pojacan je modemski speaker do maksimuma i sve ostalo je OK, a pri pokusaju konekcije od modema ne dolazi nikakav zvuk sa linije veze vec modem i bez toga okrene broj, ali takoreci na slepo, jer telefonska veza ostaje i dalje slobodna.
Da li je ovaj kvar moguce ispraviti i sta je otislo na samom modemu, posto sam uveliko siguran da je hardverski problem. Inace modem je sa Agere cipom, a proizvodi ga (na kutiji pise) OrangePC.
Pozdrav...

Evo, ja od pre 2 dana imam isti problem, nisam mogao da se zezam, kupio sam Conexant jer je bilo hitno. Skidam najnovije drivere, citam polako na forumu sve u vezi Lucenta, srpemam se da ga nateram da proradi! :mrgreen:
Javicu sta sam uradio.

Slican problem. Tacnije meni se desava isto nekih 10-20-30 puta i nakon toga normalno proradi i koliko god puta pokusavao uvek otvori vezu i normalno se konektuje. Kao da mu treba vremena da se zagreje. Uzas. Mada sta ocekivati za kusur eura. Kao da su programirani da svi crknu u isto vreme. Samo sto je moj jos pod garancijom (URA!) tako da ako je neko siguran da je hard problem da idem da ga menjam.

Ovako:
U pitanju je WinMe, skinuo sam driver-e 8.30 i 2.1.28 i potpuno isti simptomi! Neko se snashao tako shto je paralelno zvao broj provider-a sa telefona u isto vreme kad i modem, kod mene to ne pali! :brow:
Probao sam da menjam zemlje (Mexico, Canada...) - ne vredi.
U advanced sam dodao atx3 - nema rezultata.
Skinuo sam i 8.26 driver-e ali ih nisam probao, racunam kad ne radi sa 8.30, nece in sa ovim.
Ako neko pita, izprebacivao sam ga u svaki PCI slot, ghost-ovao Win zbog njega - sta da kazem vishe?
Najvishe me chudi shto je oko 15h radio a kasnije tog dana pocinje da daje ovakve rezultate do danas.
Jedino ga nisam probao u drugoj mashini, mada 99% sam siguran da nece raditi.
Da li neko mozhe da 100% potvrdi da je kvar hardverske prirode da se ne zezam vishe?

Kod ovih *******cija sa modemom moze da bude i da je problem do linije, tj. ako je centrala prebukirana treba joj malo vise vremena da da signal slobodnog biranja pa da modem to sve odradi u prazno. Ako je to u pitanju resenje je da ispred broja koji se bira stavi par zareza. Jedan zarez je 2 sekunde cekanja na biranje. Ako su jos u pitanju analogne centrale to je obavezan prefix.

[Mancha] je napisao(la):
Ako uz to ne bira pulsno onda je to prilicno standardni kvar za te modeme (nije bas rele, vec elektronski prekidac koji vrsi tu funkciju).

Trenutno imam 2 komada sa tim problemom koje treba da odnesem na reklamaciju i jos 2 komada cekam da mi vrate. A imam i 2 komada koji na nekoj masini to radi na nekoj ne radi :trip:
Dakle, ukupno 6 komada sa sl. problemom isporbani na povecem broju masina (ploca) i sistema....

[Mancha] je napisao(la):
Ako uz to ne bira pulsno onda je to prilicno standardni kvar za te modeme (nije bas rele, vec elektronski prekidac koji vrsi tu funkciju).
...s tim da ako je to u pitanju u 99% slucajeva modem ne moze da prekine vezu, tj. linija ostane blokirana ("otvorena")...

Crni je napisao(la):
...

...s tim da ako je to u pitanju u 99% slucajeva modem ne moze da prekine vezu, tj. linija ostane blokirana ("otvorena")...

Kod mene prekida vezu istog trenutka kad kliknem "Cancel". OS je Win XP. Izmenjao sam sve drivere koje imam i sve je isto. Ipak cu da ga menjam.

Slobodno menjajte sve te modeme to je standardni kvar na Lucentu.Imao sam jedan koji je pravio te probleme zamenio ga uzeo drugi i pre neki dan mi je i on ''otkazao'' pa sam uzeo neki Intel ''hardverski'' i nije los

Dzoni_m je napisao(la):
Slobodno menjajte sve te modeme to je standardni kvar na Lucentu.Imao sam jedan koji je pravio te probleme zamenio ga uzeo drugi i pre neki dan mi je i on ''otkazao'' pa sam uzeo neki Intel ''hardverski'' i nije los

Nije uopste u pitanju Lucent, u pitanju je noname (kung fu) modem sa Agere cipom, tj. nije cak ni Lucent cip (kazu ljudi Agere se pravi u Lucentovim postrojenjima, sto je moguce, i to govori da je to samo low end varijanta ovog proizvodjaca!). Jednostavno ja sam imao velikih problema sa ranijim kontingentima Ambient (Intel) modema, Agere je bio ok, sad je kod nas stigla nova tura Ambijenta koji su "polu hardverski" i rade skroz ok, a Agere kog sad ima u prodaji totalno je djubre... Eto to zavisi od toga koliko su nahranili kineze koji ih prave i tovare u slepere :S .

Nazad
Vrh Dno