Šta je novo?

Problem sa logovanjem na GMAIL nalog

ssassa

Poznat
Učlanjen(a)
15.08.2020
Poena
45
Kada hoću da se ulogujem na GMAIL nalog dešava se da dobijam SMS kodove u novoj formi. Prikazuje se da stižu sa nekog broja u mojoj mreži (ne ispisuje google na početku poruke), zatim niz od 5 slova, zatim 6 cifreni kod i na kraju opet niz od 5 slova. Potpuno različita forma poruke od ranije, kao na slici poruka ispod. Zna li neko o čemu se ovde radi, dešava li se još nekome. Ove je počelo pre nekoliko dana.

Prilozi

• IMG_20250515_135943.jpg
    IMG_20250515_135943.jpg
    167.3 KB · Pregleda: 55
Poslednja izmena od urednika:
Meni se danas desilo. Trebalo bi da zanemariš sva ta slova i uneseš samo šestocifreni kod između njih.

Meni se danas desilo. Trebalo bi da zanemariš sva ta slova i uneseš samo šestocifreni kod između njih.
Razumem za taj kod, ali nekad mi stigne SMS tako, a nekad klasično kao na slici koju sam priložio i to za isti nalog. Strah me da nije neki pokušaj krađe naloga. Da li se ti loguješ kada dobiješ kod na taj način i nemaš problema sa nalogom?

Da, logovao sam se uspešno. Male su šanse da je krađa pošto se meni desilo na potpuno novom telefonu.

Takav bag jos nisam video za google kodove, ali ako si ti sam inicirao slanje kôd-a za login na zvanicnom domenu accounts.google.com, i onda si primio taj kôd, stvar je jasna. Ako je drugi domen ili nisi ti sam zahtevao slanje koda, to bi bio problem.

Kad nisi siguran za ispravnost domena, kucaj rucno zvanicni domen.

Nazad
Vrh Dno