galisnik
Slavan
- Učlanjen(a)
- 15.02.2006
- Poena
- 345
Kupio sam novi računar (DFI NF4 Ultra, Athlon 64 3200+,Hitachi SATA2 160GB, Powercolor ATI Radeon 550 itd) i sa starog planirao da uzmem DVD RW LITEON 1633S, ali kad sam ga instalirao, ovaj ne prepoznaje diskove, ili ih prepozna pa ne može da ih pročita, ili ih čita užasno sporo (brzinom od 20-ak kB/s kao da je disketa) iako na starom računaru sve to radi bez ikakvih problema sa tim istim diskovima. Sa bootabilnih CD-ova uredno podiže sistem (npr WinXP instalacioni disk), ali u Windowsu ne. Na toj IDE grani bez problema rade i CD RW i obicni CD uredjaj koje sam probao, kao i IDE Hard disk. Upgradeovao sam najnoviji firmware, i nakon prvog reseta malo bolje pokrene neki DVD, ali opet zaglupi sa čitanjem, mijenjao sam DMA4,DMA2, PIO modove - ali nikako da proradi). Čak sam ga napajao i sa napajanjem sa starog računara (samo LITEON na starom napajanju, ostali dio kompa na napajanju novog računara), ali i tada (u kombinaciji sa PIO modom) je radio po prvom dizanju sistema besprijekorno, ali čim sam resetovao sistem, opet je počeo da otkazuje poslušnost. Ima li neko neku ideju? Moram još od nekog posuditi neki drugi DVD RW da vidim kako će se on ponašati, ali zaista mi nije jasno šta se dešava. Na jednoj mašini radi bez ikakvih problema, a na drugoj neće skoro nikako.