Šta je novo?

Problem sa Lite-on DH20A3P

zloinaopako82

Slavan
Učlanjen(a)
11.03.2008
Poena
305
moj problem je sledeci:

brzina citanja i rezanja DVD-R diskaova ke mnogo spora..pod tim podrazumevam da mi je za presnimavanje dvd-a (marke verbatim) potrebno oko 20tak minuta (u proseku skida brzinom od 3mb/sec) a za rezanje mu pri namestenoj brzini od 12x treba vise od pola sata...:wall:..

da li neko zna u cemu je problem i kako ga mogu resiti...

unapred hvala...poz

Ako se ne varam, to je PATA rezac. Pogledaj Device Manager>>IDE ATA/ATAPI controllers>>IDE Channel (Primary, Secondary)>>Advanced Settings... Proveri pod stavkom Transfer Mode da li ti svuda stoji Multi-Word DMA Mode (1, 2, 3 itd.) ili PIO mod. Ako je PIO mod, setuj na DMA Mode i restartuj masinu. Ako ne upali, udri Uninstall na kanalu gde ti je zakacen pisac (Primary ili Secondary Chanell).

Poz.

probao sam sa ovim prvim...nije uspelo...samo na jednom je bio PIO, promenio sam u DMA,restartovao....i dalje reze sporo

a sto se tice Uninstala...nemam driver za rezac..sad sam gledao...nemam ga nazalost...a trazio sam i na netu...i nisam nasao driver za njega:mad:

problem je resen .....pronasao sam na netu firmware za ovaj rezac...inastalirao, i sad radi ko sat;).....hajzel hvala na pomoci!!!

Poz

Poslednja izmena:
nema na cemu i pod Uninstall grane gde je pisac sam mislio na IDE ATA/ATAPI controllers>>IDE Channel (Primary, Secondary) ali nema veze, drago mi je da si se snasao. Poz.

Nazad
Vrh Dno