Šta je novo?

Problem sa Linuxom i mrezniom kartama.

igor2

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2001
Poena
660
Racunar je sa asus m2n-mx plocom, sempronom 3000+, 512 ddr2 corsair, integrisana ploca.
Racunar sluzi za surf, chat, povremenu multimediju za coveka koji radi (ubuntu fiesty fawn), ali ima i pozadinsku ulogu kao nat/firewall koji lokalnu mrezu povezuje na net. Umesto iptablesa i rucnog kuckanja, koristim firestarter i prezadovoljan sam :)
Problem je sledeci. Pri startovanju racunara ne mogu da odem na net. Pingujem provajderov gateway-uspesno (tj imam konekciju sa provajderom), ali ne mogu na internet. DNS i svi parametri su podeseni. Kada se racunar restartuje, sve radi. Kada se opet restartuje ne. kada se opet restartuje radi :eyebrows:
Mrezni adapteri su eth0 (integrisani) iz privatnog LAN opsega i on nikad ne pravi probleme. Ali kartica koja je vezana za provajdera (3com ne znam model) izgleda da pravi problem. naime nekad je prijavi kao eth1 nekad kao eth2 (parametri ostaju nepromenjeni). Kartica je vadjena, ponovo stavljana, menjana istom ali i dalje kada je prijavi kao eth1 ne radi net (pinguje provajderov gateway) a kada je eth2 radi perfektno. Parametri su isti i kad je eth1 i eth2.
Ima li neko ideju?
Lan se uvek vidi.

Napomena : zbog prirode posla nemam mogucnost stavljana racunara sa server izdanjem linuxa koji bi samostalno radio.
napomena 2 : problemi su se javljali i pre uspostavljana deljene konekcije IPtablesima i konfigurisanja firestartera, tako da firestarter nije problem. Bar ja mislim.
Unapred zahvalan :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno