Šta je novo?

Problem sa linkovanjem flasha (opet ja)

morbius

Rambo Amadeus
VIP član
Učlanjen(a)
08.03.2003
Poena
1,065
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600X
Matična ploča
Asus Prime B350-Plus
RAM
2x8GB Corsair DDR4 CMK16GX4M2B3200C16
GPU
Sapphire Pure Radeon 9060 XT 16GB
Storage
XPG Gammix S11 Pro 1TB
PSU
Seasonic 520W 12Mii
Monitor
BenQ VZ2770h 27", ASRock PG32QF2B 32"
Miš & tastatura
Motospeed Ck104, ProtoArc EM03
Mobilni telefon
Poco F5
Pristup internetu
  1. Optički internet
E, ljudi, stvarno hajde malo pomoci. I dalje me muci linkovanje flash dugmica.
Nesto sam cackao i menjao i sada mi skript glasi ovako:

on (release) {
{getURL("/druga.htm","_mainframe");
}
}

Problem: ne moze da otvori stranicu nazvanu "druga.htm" i kaze da je putanja neispravna. Kakvu putanju da postavim da bi sve mogao da pregledam na svojoj masini i da to sve i dalje sljaka kad sve uploadujem na server?
Takodje da li moram da stavim ovaj action skript i na prvi keyframe kao sto jedan lik tvrdi ili samo na zadnji?

Moram da osvezim, posto niko nije video.
Pitanje je jednostavno, jasno i konkretno tako da sam siguran da bilo ko da je koristio flash zna odgovor.

Da pokusam jos jednom.
Mora biti da neko zna. Ne mogu da verujem da na 10 foruma nisam dobio odgovor.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!
Pa ovo ne sadrzi nikakav actionscript!!! Ja sam isao sa getURL u zadnjem frejmu.
Kako ga onda linkujes?!
Daj reci mi da ne POLUDIM!!!

Ako si bas napisao kao sto je u postu [code:1]on (release) {
{getURL("/druga.htm","_mainframe");
}
}
[/code:1] onda je samo greska u / ispred druga.htm, jer ta crta ne treba da stoji tu, ako se vracas jedan folder unazad onda kucaj ../druga.htm, ako si me razumeo.

Mislim da je to to, mixi, ali ne mogu da proverim.
Posto sam staro dugme izbrisao, sednem da napravim novo i kada pokusam da ubacim akciju dobijem poruku: Curent selection can not have actions applied to it.
GRRRRRRRRRRRRR!!! sto bi reko Paja Patak.
Ali please stay tuned, dok ovo resim pa cemo videti.

Da li si siguran da si dugme konvertovao bas u dugme, da nisi slucajno konvertovao u graphic.

moguce je i da si pogresno konvertovao...
ali i ovo...
action script se moze primenjivati samo na INSTANCE dugmica ili filmova, tj na onaj deo npr dugmica koji se nalazi na sceni ili ti pozadini...

ja ne bih da ti solim pamet ali evo od pocetka:
ctrl+f8 i kreiras dugme(create new symbol>>button),
udjes u library( F11),
tu ti se pokaze ime kreiranog dugmica,
klikni 2x i otvorice se poseban prozor za crtanje.....i tu nacrtaj dugme,
E to je DUGME(ne INSTANCA dugmeta),
onda u gornjem levom uglu kliknes na scene i kad ti se to otvori,
iz library dovuces dugme na scene, i to je INSTANCA dugmeta na kojoj primenjujes actionscript.

Da, to je to. Posto sam bio u zurbi totalno sam zaboravio na ovo sto je Chick rekla.
mixi, majstore!!! Bio si u pravu.
Vidis, ja sam mislio da tako sto dodajem "/" cinim taj link relativnim, medjutim to je samo zabrljalo celu stvar.
Ali ostaje mi jedan mali problem. Sa onim atributom "_mainframe" (vodio sam se logikom iz Dreamweavera) ja sam zeleo da ucinim sledece:
Planirao sam da meni se tim buttonima postavim u bocni frejm i da se klikom na neki od njih menja samo strana u glavnom frejmu, a da bocni frejm ostaje na svom mestu. Medjutim, ovako kako je sad, strana se otvara u novom prozoru, kao da sam zadao atribut "_blank".
ilki je to odlicno uradio u ovom primeru koji je ovde okacio, ali da me ubijes, ja ne mogu da provalim kako je to uspeo.

Mozda ti opet pravi problem donja crta ( _ ). Nazovi taj glavni frame, nekim imenom bez crte ( mainframe ili sl.), i u flash-u napravi kao sto si vec radio, ali bez crte ispred mainframe-a, [code:1]on (release) {
getURL("druga.htm","mainframe");
}
[/code:1] i trebalo bi da radi.

Nazalost, bojim se da nije to. I bez "_" se potpuno isto ponasa. Postoji li neka druga mogucnost? Neko drugo resenje? :?
U krajnjoj liniji mogu i u toj novoj strani da dodam bocni frejm i popunim ga tom stranicom, tako da to i nije veliki problem, ali sam se malo zainatio... :evil:

reci lepo konkretno sta hoces da uradis pa da ti neko da ceo script a ne da tu smaras sa nekim nagadjanjima...
a to oko cega se mucis je nikad gluplje...
>>>
(u flash mx-u je script modifikovan,
tako da neke komande iz flash-a 5 nisu iste)
flash mx
u njemu ne postoji ta komanda koju si naveo(_mainframe)
vec postoji samo:
_self
_blank
_parent
_top

...blank je ako hoces da ti se otvori stranica u novom prozoru, a ovo ostalo je manje vise isto...npr>>

on (release) {
getURL("main.htm", "_self", "GET");
}

A AKO TI OVO NE USPE, ZNACI DA SE STRANICA KOJU DOZIVAS (main.htm) ILI NE ZOVE TAKO ILI SE NE NALAZI U ISTOM DIREKTORIJUMU KAO index str. (str u kojoj radis)

A AKO TI NI OVO NE POMOGNE ONDA TI ZAISTA NEMA POMOCI
I BOLJE SE OSTAVI *****AVANJA I ZOVI NEKOGA DA TI NA LICU MESTA POKAZE :zid: :zid: :zid: :zid: :zid:

Dobro, ~ChiCk~, sto se ti pobogu nerviras... polako... znaci problem je u tome sto u Flashu MX nema mogucnosti da se uradi to sto sam zamislio... nije bitno, promenicu malo koncept strane.
Flash sam prvi put pogledao nedavno, i proveo sam mozda nekih 10 sati uz njega, sto je moras priznati jako malo vremena, a opet sam uspeo toliko mnogo da shvatim. Prvi put pravim buttons u Flashu, a neces verovati kako su dobro ispali. :mrgreen:
Uzgred, skoro sve sto sam naucio o kompjuterima, naucio sam sam samcit, uz pomoc foruma i tutorijala koje sam skidao sa neta, sluzeci se starom dobrom metodom pokusaj-greska-udriglavomumonitor-novipokusaj.
Naravno, ako zelis da pomognes ja to necu odbiti... odmah spremam prsutu i gajbu piva.
Always happy to meet a fellow geek. :wave;

ma i ja ga pretera..
vidim 😀
nego kazem lakse je da si samo napisao sta
hoces da postignes
i sama sam se smarala tako sto godina
da skapiram neke stvari
da bi mi neko objasnio ostalo za mnogoMNOGO manje vremena
pogotovo sto postoji mnogo zackoljica koje logicno izgledaju
lako izvodljive, a to uopste nisu

Nazad
Vrh Dno