Šta je novo?

Problem sa LG Optimus 4X P880, neće da se bootuje u recovery i download modove

kosta10

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2007
Poena
440
Pozdrav svima, posebno onima koji se razumeju u ovu problematiku ili su se sa ovime sreli.

Naime, moj 5 godina star LG Optimus 4X P880 ima veliki problem, uopšte neće da se bootuje niti u recovery niti u download mod, iako pritiskam onu kombinaciju tastera koja je za to predviđena.

Da kažem da je telefon rootovan sa aplikacijom Kingroot, i da sam mu deinstalirao mnoge nepotrebne LG aplikacije.

Instalirao sam obe TWRP aplikacije, i Official i TWRP Manager 9.4, i ni iz njih neće da se bootuje u ove modove...

Postoji li neko rešenje za ovaj problem, pošto hoću da mu stavim najnoviji Android 7.1.1 ROM sa XDA foruma, a to ne mogu zbog ovog velikog problema.

Hvala puno unapred !

Pozdrav svima, posebno onima koji se razumeju u ovu problematiku ili su se sa ovime sreli.

Naime, moj 5 godina star LG Optimus 4X P880 ima veliki problem, uopšte neće da se bootuje niti u recovery niti u download mod, iako pritiskam onu kombinaciju tastera koja je za to predviđena.

Da kažem da je telefon rootovan sa aplikacijom Kingroot, i da sam mu deinstalirao mnoge nepotrebne LG aplikacije.

Instalirao sam obe TWRP aplikacije, i Official i TWRP Manager 9.4, i ni iz njih neće da se bootuje u ove modove...

Postoji li neko rešenje za ovaj problem, pošto hoću da mu stavim najnoviji Android 7.1.1 ROM sa XDA foruma, a to ne mogu zbog ovog velikog problema.

Hvala puno unapred !
Izvini al jos uvek se nije izasao ni 7.0 nogaut gde nadje 7.1.1? Zar telefon nije na 4.0?

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Hvala puno unapred !
Ne razumem, zasto si ga uopste rutovao sa kingrootom, kad za njega postoji programcic sa kojim sve zavrsavas u vezi roota i Twrp i vrlo je prosta procedura...i ja jos imam taj tel, ali ga vise ne koristim ali sljaka sa CM13.1, koji je najstabilniji za taj tel.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ima taj neki 7.1.1 na xda samo je pitanje kako bi ti to radilo na tom telefonu. Bolje stavi stabilam CM 3.1

Sent from my D6503 using Tapatalk

Hvala puno unapred !

Ima taj neki 7.1.1 na xda samo je pitanje kako bi ti to radilo na tom telefonu. Bolje stavi stabilam CM 3.1. Ako uspes da udjes u bootloader, mora da postoji neko resenje.

Ja neverujem.....

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk

Djolepn, to sto nema za nas p9 lite ne znaci da nije izasao.

Nougat se vec neko vreme koristi na odredjenim telefonima.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Djolepn, to sto nema za nas p9 lite ne znaci da nije izasao.

Nougat se vec neko vreme koristi na odredjenim telefonima.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Slazem se potpuno sa tobom. Ali jesi video negde 7.1.1? Ja iskreno nisam nigde video cak i ovi telefoni sto dolaze sa nogautom nemaju 7.1.1

Niko ovde ne prica o oficijelnim update, vec o kuvanim romovima...za taj model lg zvanivan rom je 4.1.2, koliko se secam

Ima 7.1.1 ROM za ovaj telefon na XDA, naravno custom ROM.

Ko ne veruje nek sam pogleda. Pa ne bi pričao napamet da nisam sam video i skinuo ga.

Dakle, molim vas, ima li neko rešenje za ovaj moj problem, jer kako da mu stavim bilo koji ROM kad uopšte neće da uđe u Recovery i Download mod....

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Ko ne veruje nek sam pogleda. Pa ne bi pričao napamet da nisam sam video i skinuo ga.

Dakle, molim vas, ima li neko rešenje za ovaj moj problem, jer kako da mu stavim bilo koji ROM kad uopšte neće da uđe u Recovery i Download mod....

Moguce ja se izvinjavam verovatno sam pogresio.

Onda ga flesuj stock romom, pa posle imas prostu proceduru za unlock, root i twrp..,na xda imas sva upustva, ako ne nadjes, mislim da imam negde stock 4.1.2...

Evo to je ovaj ROM odavde: https://forum.xda-developers.com/op...om-aosp-nougat-7-0-moltenmotherboard-t3458625

P.S. Ima li za LG telefone neka alatka koja omogućava stavljanje ROM-ova sa PC-a, uz instaliranje drajvera za telefon, podrazumeva se ? Ili tako nešto ne postoji za LG ? Pošto znam da za Samsung telefone ima onaj ODIN.
https://forum.xda-developers.com/optimus-4x-hd/general/lg-p880-firmware-flash-upgrade-t2919195...pa polako...

Onda ga flesuj stock romom, pa posle imas prostu proceduru za unlock, root i twrp..,na xda imas sva upustva, ako ne nadjes, mislim da imam negde stock 4.1.2...

Ama, kako da flešujem bilo koji ROM kad NEĆE da uđe u Recovery Mod, ja pritiskam kombinaciju tastera za to, a telefon se samo resetuje i ponovo se normalno podigne, kao da mu uopšte i nije rečeno da ide u Recovery Mod....ako znaš rešenje kako da se ovo popravi, reci, please.

Procitaj upustvo sa linka, imas negde jos neki tutorial step by step na xda, potrazi...jedino resenje ti je flash preko racunara i kabla kad skines originalni firmware. Tebi ako tel. Regularno radi, mozda ti je crklo dugme za volume ili power?Nagadjam.

Pa Home dugme se izuzetno teško pritiska, tj reaguje tek nakon drugog tipkanja, Volume dugme radi dobro. Hvala, pogledaću ovo što pre mogu.

Ako se neko još nečega seti, molim nek kaže. Hvala puno ljudi !!!

P.S. Jel ovo preko račnara se može staviti samo originalni LG ROM, ili mogu da mu stavim i ovaj pečeni 7.1.1 ROM sa XDA, na taj način ?

Pa Home dugme se izuzetno teško pritiska, tj reaguje tek nakon drugog tipkanja, Volume dugme radi dobro. Hvala, pogledaću ovo što pre mogu.

Ako se neko još nečega seti, molim nek kaže. Hvala puno ljudi !!!

P.S. Jel ovo preko račnara se može staviti samo originalni LG ROM, ili mogu da mu stavim i ovaj pečeni 7.1.1 ROM sa XDA, na taj način ?

ne mogu kuvani romovi, samo originalni firmware kdz file...

Pa gde da nađem taj kdz file? I mozes li molim te malo bolje da mi objasniš ceo proces?

Kosta a da posaljes taj telefon u istoriju i uzmes drugi/novi....

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk

Pa gde da nađem taj kdz file? I mozes li molim te malo bolje da mi objasniš ceo proces?

Evo ti ovaj tutorial...samo polako procitaj vise puta i kreni. Ja sam ga koristio na vise LG telefona ne samo na P880. Sa njihovog sajta skines kdz za P880 EUR i cepas, kad to zavrsis, skines toolkit za p880 i odradis bootloader, root i twrp, pa se posle igraj sa romovima...pozdrav

https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2069723

preporucio bih ti win 7, posto na 10 nisam probao, tako da nzm da li radi sa desetkom...

Hvala puno, pomogao si mi prilično.

E sad druga je stvar da li ću uspeti. Nadam se da hoću.

@kosta10

Koliko sam shvatio,tebi telefon radi, ali ne radi recovery i download mode? Ako ne uspes po uputstvu, javi se, sigurno se može odraditi

Sent from my ZTE A2017U using Tapatalk

@kosta10

Koliko sam shvatio,tebi telefon radi, ali ne radi recovery i download mode? Ako ne uspes po uputstvu, javi se, sigurno se može odraditi

Da, dobro si razumeo. Ako ne uspem javljam se sigurno. Hvala!

Ljudi, ovo je prosti da ne verujete, odakle god sam probao da skinem KDZ fajl V20A ili V20C, üto je LG P880 ROM za Evropu, neće da skida, iako linkovi postoje na dosta sajtova.

Ovaj npr: http://lg-phone-firmware.com/index.php?id_mod=15

Ima li neko možda oficijelni 4.1.2 ROM za LG, a da je varijanta za Nemacku ili Evropu ??? Hvala unapred !!!

Poslednja izmena:
@kosta10

Skini XDM download manager, preko njega će raditi ti linkovi

@kosta10

Skini XDM download manager, preko njega će raditi ti linkovi

Izgleda da sam ja glup, ali iz tog progama prepoznaje samo neki php fajl i skine samo 80 bajta....izvini što te mučim, ali šta treba da uradim da bi se taj KDZ fajl zaista i skinuo ?

@kosta10

Nadji link koji hoćeš i kopiraj ceo link, ubaci u XDM i u save name upisi ime sa .kdz na kraju. Javi ako se opet ne snađeš, u poslu sam sad pa ne mogu detaljnije

Nazad
Vrh Dno