Šta je novo?

problem sa LG 24X10X40

sasami

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
07.01.2002
Poena
650
imam problem sa LG 24x10x40 pisacem, Nero nemoze da snimi disk manjom brzinom od 8X? Dok low speed RW moze na 4X, dok adaptec easy cd creator 5 radi na svim brzinama (doduse ne radi X1 ali nije vazno) Inace verzija 5578 isto tako i 5580
inace posto postoji mogucnost da ga zamenim dali je NEC 7900 24X12X40 bolji? Ima samo 2MB kesa dok LG ima 8MB
I jos jedno pitanje kakvu vrstu zastite koristi LG (just link, burn prof) ili nesto trece??? i sta je bolje?

LG-u 24x je najmanja brzina rezanja 8x, sto Nero uredno prijavljuje, dok drugi programi nude i ostale brzine, ali to ne radi, proveri realno vreme snimanja.
Buffer underrun zastita je LGov SuperLink (varijacija BurnProofa), radi korektno, a zanimljivo je da je uvek aktivna, dakle ne mora softver da je podrzava i ne moze se iskljuciti (za time nema ni potrebe naravno).
Ja ne bih menjao LG za NEC da mi ponude 100000 evra uz njega. :cool:
(dobro, mozda bih razmislio za te pare:))

cudno

kako sam onda snimio low speed RW Philips brzinom 4X????
male brzine mi prevashodno trebaju zbog snimanja audio diskova nevedujem da se cd plejerima svidja brzina od 8X???

minimum je 8x za obicne diskove, dok cdrw moze da snima 4x i 10x. Ma ko ce da ceka pola sata na disk, i da li ti primetis razliku u zvuku sa cd-om rezanim 1x i 8x?

Re: cudno

sasami je napisao(la):
kako sam onda snimio low speed RW Philips brzinom 4X????
male brzine mi prevashodno trebaju zbog snimanja audio diskova nevedujem da se cd plejerima svidja brzina od 8X???

'Normalnim' cd plejerima odgovara i 24x, cak i 40x (recimo mom Sony stubu), ali je npr 16x sasvim ok brzina.

Vrh Dno