Šta je novo?

problem sa Leadtek Winfast2000XP deluxe - pomagajte :(

austin

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2001
Poena
619
Uzeo sam leadtek winfast 2000 xp deluxe i stavio je u komp na kome je instaliran winXP.
Imam 2 pitanja. Programe gledam preko klasicne antene (nemam kablovsku).

Na desni klik u prozoru gde je slika tv programa otvara se meni u kome pored ostalog ima i opcija "video quality". Ponudjene opcije su : normal, good i optimal. Na "normal" je sve, bar mi se cini (tu i tamo na pojedinim kanalima imam pokoju smetnju) , ok. Kada stavim na "good" slika dobije zelene linije po celom ekranu koje posle 5 sekundi izgubi ali i posle toga svi pokretni objekti na slici ostaju raslojeni - interlaced.
Na "optimal" je slicno kao i sa "good" , mozda malo podnosljivije ali i dalje totalno negledljivo.
Prvo pitanje je zashta uopste sluze ova ostala dva "video quality" setovanja i da li nekom ona rade kako treba (daju dobru sliku).
2-o pitanje, ili bolje reci problem , je taj sto mi se komp stalno blokira kada aktiviram snimanje il time shifting. Nekad se blokira odmah po startu snimanja (prikaze plavi ekran sa IRQ not less or equal...porukom , il se ekran samo zacrni, u oba slucaja zvuk ide i dalje a komp je blokiran) , a nekad se to desi posle 5-6 sekundi snimanja. Pretpostavljam da se karta ne podnosi sa necim u masini - ploca je msi kt3v, integrisan alc 5.1 zvuk, imam u njoj jos matrox g400 dh, realtek mreznu i to mu dojde otprilike to. gledao sam, sve komponente su na razlicitim IRQ-uovima .
ajd , ako neko ima ideju sta je problem (karticu sam i kupio zbog snimanja , a ne zbog gledanja:) nek se javne.
hvala i pozdrav,
milan

PS: moderatori - prvo sam postavio ovaj thread u sobi multimedija ali sam tek posle video da cu ovde verovatno pre dobiti odgovor na ovu problematiku. izvinjavam se zbog nesmotrenosti :)

Imam tu karticu i nemam tih problema, stoji mi kvalitet na good. Moguce da ti je lose uzemljenje, ili napajanje, ili postoje neke smetnje izmedju komponenti. Probaj u biosu ploce da uljucis opciju spread spectrum, nekad moze da pomogne oko tih interferencija izmedju komponenti.
A za te malo losije kanale, imas na daljincu dva dugmeta, fine tune + i -, moze malo da se dotera slika.
A sto se tice snimanja, koji je procesor? U sta snimis, koji format? A i te integrisane zvucne nisu bas najsrecnija resenja.
Probaj na Leadtekovom sajtu, izbacuju drajvere relativno cesto, mozda imas noviji od tog koji ti koristis.

ja sam imao trip da uopste nisam mogao da ga instaliram jer se stalno komp resetovao prilikom instalacije softvera... resio sam tako sto sam instalirao windows xp ponovo... sto i tebi savetujem

da i zaboravih... da li zna neko gde moze da se skine mpeg4 codec jer u upustvu pise da moze da se grebuje sa mpeg4 ali da treba da se skine sa neta, mada ga nigde nisam nasao

a ko kaze da teletext ne radi?? :)

da ne bi pisao novi thread,
dscaler + leadtek tuner, slovo T i gle cuda, teletext radi :)

Re: a ko kaze da teletext ne radi?? :)

Majstor je napisao(la):

Probao, neradi!!! koja verzija dscalera?

Re: a ko kaze da teletext ne radi?? :)

Majstor je napisao(la):

kod hardware settings koji si tuner izabrao... ja bilo koji da izaberem u dscaler-u slika mi je crno bela

Koristim verziju 3.1.0
Stvar je u tome sto vecina ljudi ne zna da Leadtek Winfast 2000 koristi tv tuner marke LG. Znaci u hardware settings za tuner stavite LG PAL BG+FM. I to je to :mig:

Majstor je napisao(la):
Koristim verziju 3.1.0
Stvar je u tome sto vecina ljudi ne zna da Leadtek Winfast 2000 koristi tv tuner marke LG. Znaci u hardware settings za tuner stavite LG PAL BG+FM. I to je to :mig:

stvar je nazalost u tome da ja znam da koristi lg tuner i ipak mi je slika crno bela ali to nije vazno nego koju verziju koristis i kako se ukljucuje txt

ispravka... txt radi i kod mene samo kako mogu da podesim da mi radi daljinski

raindog je napisao(la):
...

stvar je nazalost u tome da ja znam da koristi lg tuner i ipak mi je slika crno bela ali to nije vazno nego koju verziju koristis i kako se ukljucuje txt

ispravka... txt radi i kod mene samo kako mogu da podesim da mi radi daljinski

hmm, to vec malo teze. Mozda treba probati sa nekim univerzalnim softwareom za daljince

kartica je ok, probo sam je kod druga.
hvala u svakom slucaju na savetima. reinstaliracu win.

Thank you for your inquiry

We will attached a Q&A info to help you get the mpeg4 codec setup.

Q. Where can I get MPEG-4 codec for my TV2000 XP?
A. 1. Please go to www.divx.com to download Divx Pro 5.0.x Codec, then setup it.
Finally you can select "Divx Pro 5.0.x Codec" in "Video Codec" list and add it as your own MPEG-4 Capture Format Profile.
2. Or go to www.microsoft.com/windows/windowsmedia/format/codecdownload.asp to download MPEG-4 codec. Then setup it. Finally you can select 'MicroSoft MPEG-4 Video Codec" in "Video Codec" list and add it as your own MPEG-4 Capture Format Profile.

Majstor je napisao(la):
Koristim verziju 3.1.0

hmmmm, u inf fajlu za drivere pise da je tuner philips???

inace kartica radi kod ortaka besprekorno a kod mene se sve ono manifestuje i sa win2ksp3.
verujem da je u pitanju neki konflikt sa overlay prikazom kod matroxa g400 :( (nemam ideju sta bi drugo moglo da bude, probo sam i sa directx-om 7, 8.1 i 9)
probacu na drugom kompu gde mi je abit ploca i kartica (isti kao kod ortaka - kd7e i siluro 4200 ) pa cu da vidim dal ce sve da proradi.
znaci ko ima g400 i planira da uzme ovu tv kartu nek obrati paznju - skoro sam siguran da je bas graficka ta koje j**e stvar .

Vrh Dno